luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCâți români pot beneficia de o factură mai mică la energia electrică?...

Câți români pot beneficia de o factură mai mică la energia electrică? Ce trebuie să faci?

Date:

Știri relevante

spot_img

Câți români pot beneficia de o factură mai mică la energia electrică? Iată ce trebuie să faci ca să te afli printre beneficiari.

Pe data de 23 ianuarie, Administraţia Fondului pentru Mediu va debloca aplicaţia Programului Casa Verde Fotovoltaice. Solicitanţii pot alege un instalator.

Câți români pot beneficia de o factură mai mică la energia electrică? Ce trebuie să faci?

“Aplicaţia Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională – Casa Verde Fotovoltaice se va debloca începând cu data de 23.01.2024, ora 10.00”, a transmis Adminsitraţia Fondului pentru Mediu.

Citește și: Până când se va aplica subvenția la energie electrică? Ministru: “5 milioane de gospodării au plătit factura la curent 35 de lei”

Solicitanţii care nu au selectat un instalator până la data suspendării Programului, au la dispoziţie un termen de maximum 90 de zile pentru selectarea unui instalator validat, prin intermediul aplicaţiei puse la dispoziţie de AFM la adresa www.afm.ro.

“În cadrul aplicaţiei va fi disponibilă lista completă a instalatorilor validaţi de către Administraţia Fondului pentru Mediu. În acest termen, instalatorii selectaţi au obligaţia efectuării analizei documentelor încărcate de solicitant precum şi aprobarea solicitanţilor eligibili, în condiţiile şi termenele stabilite prin Ghidul de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională, aprobat prin Ordinul ministrului mediului, apelor şi pădurilor nr. 1063/2023”, a mai transmis AFM.

În cazul solicitărilor de revenire în statusul ”în verificare conformitate şi eligibilitate”, determinate de rezoluţia eronată aplicată de instalatori în aplicaţie, în urma analizei documentelor încărcate de solicitant, se stabileşte un termen de maximum 5 zile calculate de la data de 23.01.2024, în cadrul căruia instalatorii sunt obligaţi să remedieze aceste situaţii.

Citește și: FOTO Un electrician a mers chitit să taie curentul unei familii, dar a renunțat după ce a găsit un bilet în geam. Ce scria pe el

“În cel mai scurt timp, 90.000 de gospodării din România vor beneficia de o factură mai mică pentru curentul electric, producând, în același timp, energie curată, fără emisii și poluare.

Dacă adăugăm cei aproximativ 100.000 de potențiali beneficiari din ediția din 2024 a programului, când avem un buget record de 2 miliarde lei, dar și alte programe de finanțare de la nivelul Guvernului, putem spune că, într-adevăr, 2024 va fi anul prosumatorilor în România, a transmis ministrul Mediului”, Mircea Fechet. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut