luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCe ar fi scris Lukas, tânărul care s-a aruncat de la etajul...

Ce ar fi scris Lukas, tânărul care s-a aruncat de la etajul 4 al Liceului Militar din Alba, în biletul de adio: „Niște semne foarte clare”

Date:

Știri relevante

spot_img

Ce ar fi scris Lukas, tânărul care s-a aruncat de la etajul 4 al Liceulului Militar din Alba, în biletul de adio. Psihologii spun că există niște semne foarte clare.

Lukas a recurs la un gest tragic și și-a pus capăt zilelor la doar 15 ani. Copilul s-a aruncat în gol de la etajul patru și a murit pe loc, lăsând în urma sa o mare de durere și multe semne de întrebare.

Ce ar fi scris Lukas, tânărul care s-a aruncat de la etajul 4 al Liceului Militar din Alba, în biletul de adio: „Niște semne foarte clare”

Era elev la Liceul Militar din Alba Iulia și chiar în una dintre zilele de curs, deși s-a prezentat la apelul de dimineață, a decis să își ia viața.

S-a îmbrăcat în uniformă, a fost la apel, dar nu a mai ajuns și la cursuri. În schimb, s-a dus la etajul patru al instituției, în camera sa, s-a schimbat în haine de civil și s-a aruncat în gol.

A căzut de la 15 metri înălțime, astfel că medicii ajunși la fața locului nu au mai putut face nimic și i-au declarat decesul.

Călin Potor, medic SAJ Alba, conform observatornews.ro: Am găsit pe iarbă, în faţa clădirii un tânăr, un copil aş putea spune, de 15 ani, fără semne vitale, incompatibile cu viaţa. Geamuri deschise la etajul patru de unde probabil s-a şi aruncat. Diriginta lui a făcut un atac de panică.

Însă, înainte de gestul tragic la care a recurs, minorul a lăsat un bilet de adio prin care și-a motivat decizia de a-și pune capăt zilelor.

Citește și: Mesajul emoționant al echipei de fotbal din care Lukas, elevul militar care s-a aruncat de la etaj, a făcut parte: „Un campion care ne părăsește mult prea devreme”

Copilul ar fi scris că singurătatea, lipsa părinților, care au rămas la Baia Mare atunci când el a plecat la liceu la Alba Iulia, și faptul că nu s-a obișnuit cu sistemul de învățământ militar l-ar fi împins să se arunce de la etaj.

Lucru care nu poate fi înțeles de cei care l-au cunoscut, căci ar fi fost dorința lui de a studia într-un asemenea sistem, fiind primul elev din școala gimnazială care a intrat la liceul militar.

Plus că niciodată nu ar fi dat semne că se confruntă cu depresia ori că nu se simte bine în locul în care studiază.

Maria Buda Voichița, fostă învățătoare: Era un elev foarte ambiţios, foarte motivat, era vesel tot timpul. Din câte mi-a explicat anul trecut, a fost decizia lui să meargă la Liceul Militar, că îşi doreşte foarte mult şi că se va descurca.

Florin Ștef, fostul diriginte: Vestea asta ne-a luat prins surprindere pe noi, suntem dărâmaţi. Chiar înainte de sărbători a venit la şcoală ca să ne salute şi ne-a trasmis că e foarte bine şi îi merge foarte bine. Chiar nu pot să înţeleg de ce s-a ajuns la situaţia asta.

Mai mult decât atât, Lukas a trecut cu brio și proba psihologică pe care a susținut-o înainte de admiterea la liceu. Copilul nu a ridicat vreun semn de întrebare nici atunci, nici pe parcursul lunilor de studiu, începând în septembrie anul trecut cursurile.

Ioana Popa, reprezentant Colegiul Național Militar “Mihai Viteazul”: A susţinut evaluarea psihologică fiind declarat apt. A fost un elev cu rezultate bune la învăţătură şi a avut o relaţie bună cu colegii.

În astfel de cazuri, psihologii trag un semnal de alarmă și spun că, în primul rând, părinții trebuie să fie foarte atenți la comportamentul copiilor, astfel încât să depisteze din timp dacă există vreo problemă care să-l împingă către gesturi extreme.

Citește și: Cine este Lukas, băiatul care s-a aruncat de la etajul 4 al Liceului Militar din Alba Iulia: Avea planuri mari cu viața lui

Mai ales că, de cele mai multe ori, se poate observa totul prin comportamentul de zi cu zi, de la felul în care comunică, până la cum, cât, când și ce mănâncă.

„Niște semne foarte clare”

De asemenea, adolescenții, mai spun specialiștii, au nevoie mereu de un sprijin, mai ales în contextul unor schimbări majore ori înainte ca acestea să se producă pentru a nu simți că traversează totul de unul singur.

Lenke Iuhos, psiholog: Nu doreşte să participe la masă, mânâncă mai puţin, sau pe ascuns. Nişte semne foarte clare ajutătoare sunt acelea prin desene sau prin scrisori, sau chiar pe la sfârşitul caietelor.

Adolescenţii au foarte mare nevoie de prezenţa unui adult care îl susţine. E recomandabil ca în faţa unei schimbări, tot timpul adultul să fie alături de copil şi să pregătească acea perioadă de schimbare cu minim 6 luni de zile înainte.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut