joi, iunie 13, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Bijuteriile naturale ale Munților Metaliferi: Peisaje de poveste în Cheile Glodului,...

FOTO Bijuteriile naturale ale Munților Metaliferi: Peisaje de poveste în Cheile Glodului, Cibului și Măzii

Date:

Știri relevante

spot_img

Cheile Glodului, Cibului și Măzii reprezintă un adevărat colț de rai din inima județului Alba. Această rezervație naturală de o frumusețe rară se întinde pe o suprafață de 735 de hectare, acoperind teritorii atât din județul Alba, cât și din județul Hunedoara.

Cheile Glodului alcătuiesc o arie protejată de interes național, situată în județul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Almașu Mare.

Bijuteriile naturale ale Munților Metaliferi

„Situl Natura 2000 ROSCI0029 Cheile Glodului, Cibului și Măzii este desemnat ca sit de importanță comunitară (SCI), are o suprafaţă de 735 ha și, din punct de vedere administrativ, se află pe teritoriul judeţului Alba (46%) și cel al județului Hunedoara (54%).

Speciile și tipurile de habitate de interes conservativ din cadrul ariei protejate sunt: Lutra lutra – vidra, Miniopterus schreibersii – liliacul cu aripi lungi, Myotis myotis – liliacul comun mare, Rhinolophus ferrumequinum – liliacul mare cu potcoavă, Rhinolophus hipposideros – liliacul mic cu potcoavă, Iris aphylla ssp. hungarica – irisul bărbos, Bombina variegata – buhaiul de baltă cu burta galbenă, Triturus vulgaris ampelensis – tritonul comun transilvănean, 6190 – Pajiști panonice carstice (Stipo-Festucetalia pallentis), 9110 – Păduri de fag Luzulo-Fagetum și 9180* Păduri pe pante, grohotișuri și ravene de Tilio-Acerion.

Citește și: FOTO Peștera din inima Apusenilor unde se ascunde cel mai mare lac subteran din România. Denumit “Minunea Mununii”

Situl este ocupat de terenuri cu următoarele categorii de folosință: păduri de foioase – 29,533%, păduri de conifere – 8,52 %, păduri mixte – 16,83%, pășuni – 35,58%, alte terenuri arabile – 4,55%, vii și livezi – 0,50%, terenuri artificiale (localități, mine) – 4,10%, tufărișuri și păduri în tranziție – 0,38%” descriu situl cei de la Consiliul Județean Alba, potrivit apuseni.info.

Foto: turismzlatna.blogspot.com
Foto: turismzlatna.blogspot.com
Foto: turismzlatna.blogspot.com
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut