miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO O școală din Munții Apuseni a prins culoare cu ajutorul copiilor...

FOTO O școală din Munții Apuseni a prins culoare cu ajutorul copiilor și sătenilor: „Cei mici au pictat”

Date:

Știri relevante

spot_img

În comuna Poiana Vadului din Munții Apuseni, școala a “suferit” o schimbare impresionantă. Clădirea a fost readusă la viață și a devenit un mediu educativ primitor și bine echipat, grație contribuției comunității și copiilor.

În centrul localității Poiana Vadului, comună de nici 1.000 de locuitori, elevii reprezintă circa 10% din populație și au laborator de informatică și bibliotecă.

Școala din Munții Apuseni care a prins culoare cu ajutorul copiilor și sătenilor

Cu o singură pensiune și 10 cătune înșirate pe dealuri, Poiana Vadului are o școală centrală și încă două mici, strict pentru copiii „de sus”.

O a treia a fost închisă pentru anul școlar 2023-2024. Rămăseseră doar doi copii, care vor fi aduși cu microbuzul „în vale”.

Citește și: Începe școala! Cine trebuie să aducă obligatoriu aviz epidemiologic și fișă de vaccinări

La școala centrală cu clasele I-VIII învață 95 de copii, cam 10% din cei circa 1.000 de oameni din comună.

Școala a fost renovată de întreaga comunitate, de la mic la mare- Foto: libertatea.ro

Ea poartă numele profesorului universitar doctor Gheorghe Beleiu (1943-1997), fost șef de catedră la Facultatea de Drept a Universității București și președinte al comisiei care a redactat Codul Civil Român, născut aici, la Poiana Vadului, scrie libertatea.ro.

La doi kilometri în amonte este mini școala din Costești.

Pictată și colorată, îți sare în ochi din ulița strâmtă care urcă la deal.

Citește și: FOTO Dansatorii CSM Unirea Alba Iulia au început în forță sezonul competițional! Campioni la un concurs internațional

Ea funcționează cu 6 elevi și 10 preșcolari, la grădiniță. Și a fost o muncă de echipă. „Am decorat-o împreună cu părinți, săteni și copii. Copiii ne-au ajutat la pictat, au fost foarte bucuroși să participe”, povestește învățătoarea.

Sub streașină scrie „Școala – tărâmul magic al cunoașterii”. În stânga, „fiecare copil este o floare diferită. Iar împreună formează o grădină minunată”. Nu lipsesc cifrele, personificate, și literele, cocoțate într-un copac.

Educatoarea Mădălina Stan și directoarea Olguța Briciu – Foto: libertatea.ro

„Datorită colaborării cu autoritățile locale, cu părinții, am reușit să-i dăm o altă față. Am cerut și am primit bani. Fără fonduri europene, bani de la primărie și ne-am descurcat prin voluntariat”, a declarat Olguța Briciu, directoare Școala Gheorghe Beleiu, Poiana Vadului.

Citește și: FOTO Mii de români în pelerinaj la mormântul lui Avram Iancu din Țebea. Politicienii, huiduiți în timpul comemorării

„Avem copii de la 2 ani jumate până la 5 ani la grădiniță. Anul trecut au fost 5, acum s-a dublat. 10. Numărul lor crește”, spune educatoarea Mădălina Stan, potrivit iloveyoucluj.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut