miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuSebeșFOTO Unirea Principatelor Române, sărbătorită într-un mod inedit la Sebeș. Elevii au...

FOTO Unirea Principatelor Române, sărbătorită într-un mod inedit la Sebeș. Elevii au avut parte de o lecție interactivă de istorie

Date:

Știri relevante

spot_img

Unirea Principatelor Române a fost sărbătorită într-un mod inedit la Sebeș. Elevii au avut parte de o lecție interactivă de istorie.

Tradiția lecțiilor inedite de istorie prilejuite de evenimente importante a continuat la Centrul Cultural „Lucian Blaga” din Sebeș.

Unirea Principatelor Române, sărbătorită într-un mod inedit la Sebeș. Elevii au avut parte de o lecție interactivă de istorie

„Am dedicat un moment special zilei de 24 ianuarie 1859, la care au participat numeroși elevi care studiază la școlile din Sebeș, demonstrând că sunt interesați de istorie și dornici să se implice în activitatea de pedagogie muzeală care le-a fost propusă prin intermediul invitatei noastre, dr. Ioana Ursu, muzeograf la Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

Citește și: 165 de ani de la „Mica Unire”. Zece lucruri pe care trebuie să le ținem minte

Am discutat despre interacțiunile de pe scena politică europeană a mijlocului de secol XIX și modul în care evoluțiile din cadrul relațiilor internaționale au condus la Unirea Principatelor.

În plus, a fost evidențiată importanța patrimoniului muzeal, prin discuții asupra unor piese din colecțiile Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, care se leagă de numele Elenei și al lui Alexandru Ioan Cuza, care au fost prezentate sub forma unui dialog interactiv cu asistența”, au transmis reprezentanții Centrului Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Citește și: Povestea Ecaterinei, femeia care a salvat Unirea Principatelor Române. Moare de holeră la doar 40 de ani

La finalul întâlnirii, tinerii participanți, alături de primarul Municipiului Sebeș, Dorin Nistor, au refăcut simbolic Hora Unirii, pe platoul din fața Centrului Cultural „Lucian Blaga”.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut