luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateInvestiții majore în comuna Șpring! S-a semnat contractul pentru înființarea unei rețele...

Investiții majore în comuna Șpring! S-a semnat contractul pentru înființarea unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare

Date:

Știri relevante

spot_img

Investiții majore în comuna Șpring! Primarul comunei a anunțat semnarea contractului pentru înființarea unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare în localitatea Vingard.

Iulia Stănilă, primarul comunei Șpring, a anunțat semnarea contractului de finanțare pentru înființarea unei rețele de canalizare și a unei stații de epurare în localitatea Vingard din județul Alba.

Investiții majore în comuna Șpring!

Valoarea investiției se ridică la peste 18 milioane de lei, iar finanțarea proiectului va fi asigurată prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.

Citește și: S-a finalizat modernizarea străzilor Tineretului, Arini, Zăvoi și Crângului din Sebeș. Investiție totală de 18.1 milioane de lei

„Am semnat, împreună cu domnul ministru, un contract de finanțare în valoare de 18.124.881,78 lei (peste 180 miliarde lei vechi), pentru un obiectiv de investiții deosebit de important: „Înființare rețea canalizare și stație de epurare în satul Vingard, comuna Șpring”, a transmis Iulia Stănilă.

Obiectul şi valoarea contractului:

(1) Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanțări din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei în sumă totală de 18.124.881,78 lei pentru realizarea obiectivului de investiții ,,Înfiinţare rețea canalizare şi stație de epurare în satul Vingard, comuna Spring” în baza Ordinului ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administrației nr. 1245/2022 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Investiții ,,Anghel Saligny”, pentru categoriile de investiţii prevăzute la art. 4 alin.

(1) lit. a)- d) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2021, pentru județul ALBA, în perioada 2022-2028, cu modificările ulterioare.

(2) Valoarea totală a investiției este de 18.434.751,98 lei.

(3) Cheltuielile aferente contribuției de la bugetul de stat sunt cele prevăzute în Normele Metodologice.

Citește și: Investiție de aproape 5 milioane de euro pentru renovarea Liceului „Alexandru Domșa” din Alba Iulia. Patru clădiri vor fi reabilitate din fonduri europene

În conformitate cu prevederile art. 34 alin. (2) din Legea nr. 273/2006 privind finanțele publice locale, cu modificările și completările ulterioare, ale art. 7 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții „Anghel Saligny”, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 183/2022 şi ale art. 8 din Normele Metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021 pentru aprobarea Programului național de investiții “Anghel Saligny”, pentru categoriile de investiții prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a) – d) din Ordonanța de urgenţă a Guvernului nr. 95/2021, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice și administrației nr. 1333/2021, cu modificările şi completările ulterioare.

Având în vedere Ordinul ministrului dezvoltării, lucrărilor publice şi administrației nr. 1245/2022 privind aprobarea listei obiectivelor de investiții și sumele alocate acestora pentru finanțarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”, pentru categoriile de investitii prevăzute la art. 4 alin. (1) lit. a) – d) din Ordonanţa de urgență a Guvernului nr. 95/2021, pentru județul ALBA, în perioada 2022-2028, cu modificările ulterioare.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut