miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateMinistrul Justiției a anunțat construirea de noi instanțe în județul Alba. Fondurile,...

Ministrul Justiției a anunțat construirea de noi instanțe în județul Alba. Fondurile, din PNRR

Date:

Știri relevante

spot_img

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat, sâmbătă, construirea de noi instanțe în județul Alba. Fondurile, din PNRR.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat că pentru anul viitor, instituţia pe care o conduce va solicita o uşoară majorare bugetară, faţă de acest an şi că se vor construi două penitenciare noi în România, primele după mulţi ani.

Ministrul Justiției a anunțat construirea de noi instanțe în județul Alba

”Voi vorbi despre bugetul pe care Ministerul Justiţiei îl va propune în perioada următoare pentru că 2024 cu siguranţă este un an atipic, un an cu patru rânduri de alegeri într-un context geo-politic complicat, însă obiectivul pe care MJ îl are este să avem o justiţie eficientă, să continuăm investiţiile pe care le-am început şi să demarăm altele noi.

Citește și: FOTO Aniversare de excepție la Curtea de Apel Alba Iulia: 30 de ani de la înființare sub semnul mărturisirilor din cartea “Memoria Curiae”

Avem această obligaţie, faţă de fiecare cetăţean, ca justiţia să fie un serviciu public eficient şi performant. Dacă în 2023 am avut credite bugetare de 3.174.000 lei, propunerea pe 2024 este să avem credite bugetare de 3.420.000 lei, puţin mai mult ca anul trecut.

De asemenea, de la 4.600.000 credite de angajament pe 2023 dorim 5.610.000 credite de angajament pe 2024. Aceste uşoare majorări pentru 2024 sunt absolut necesare pentru dezvoltarea sistemului de justiţie”, a declarat Alina Gorghiu, într-o conferinţă de presă, sâmbătă.

Gorghiu s-a referit şi la construcţia de penitenciare noi în România.

”Avem în proiectul de buget, pentru prima dată în 2024 investiţia multianuală prin care construim două noi penitenciare în România, după mulţi ani, unul în judeţul Buzău şi am reuşit în săptămâna acesta să semnăm contractul de începere a lucrărilor şi încă unul în judeţul Prahova unde vom avea regim de maximă siguranţă şi închis”, a declarat Alina Gorghiu.
 
Ministrul Justiţiei a precizat că cu bani din PNRR se vor construi noi instanţe şi că în buget au fost cuprinşi şi bani pentru onorariile avocaţilor din oficiu.
 
”De asemenea, în bugetul anului următor am prins cheltuieli pentru construirea în judeţele Alba, Buzău și Galaţi sedii de instanţe noi construite din PNRR pentru care avem alocate 211 milioane lei, termenul este trimestrul II din 2026.

Citește și: FOTO Vizită specială la Tribunalul Alba din partea elevilor. Ce activități au desfășurat cu ocazia Zilei Europene a Justiției

De asemenea, am prins ca în fiecare an o sumă relevantă pentru onorariile avocaţilor din oficiu, sume necesare pentru cei care nu îşi permit să aibă avocaţi în instanţele româneşti şi vă asigur că este un număr relevant de cetăţeni.

Anul trecut am avut peste 200.000 de români care nu îşi permit avocat în instanţă. 205.000 lei alocate pentru avocaţii din instanţă, pentru actele de procedură”, a mai spus Alina Gorghiu.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut