miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitatePrimăria Alba Iulia obține finanțare pentru reabilitarea a 7 străzi din cartierul...

Primăria Alba Iulia obține finanțare pentru reabilitarea a 7 străzi din cartierul Arex. Cât valorează investiția totală

Date:

Știri relevante

spot_img

Primăria Alba Iulia a semnat un contract de finanțare pentru modernizarea infrastructurii rutiere din cartierul Arex. Astfel, se va lucra la reabilitarea a 7 străzi, incluzând asfaltare, trotuare, canalizare, rețea de apă pluvială, piste de biciclete și iluminat public.

Primăria Alba Iulia a semnat, ieri, 27 noiembrie 2023, un contract de finanțare pentru modernizarea infrastructurii rutiere din cartierul Arex.

Acest proiect va implica reabilitarea străzilor: Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu și Arieșului.

Primăria Alba Iulia obține finanțare pentru reabilitarea a 7 străzi din cartierul Arex

“Pentru cine mai avea vreun dubiu, acum este cât se poate de clar: Alba Iulia a primit finanțarea solicitată pentru modernizarea infrastructurii rutiere din cartierul Arex (Emil Racoviță)!

Am semnat astăzi, 27 noiembrie 2023, la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în prezența domnului ministru Adrian Ioan Veştea, contractul de finanțare pentru modernizarea a 7 străzi din cartierul Arex, prin Programul național de investiții „Anghel Saligny”.

Avem la dispoziție peste 18.200.000 de lei pentru asfalt, trotuare, canalizații tehnice, rețea pentru apa pluvială, piste de biciclete și iluminat public pe străzile: Emil Racoviță, Grigore Antipa, Petre Ispirescu, Dimitrie Bolintineanu, Simion Mândrescu, Alexandru Odobescu și Arieșului.

Valoarea totală a investiției este de aproximativ 24.500.000 de lei, diferența fiind asigurată din bugetul local. Totodată, străzile Humulești și Barbu Ștefănescu Delavrancea, aproape complet construite, vor fi modernizate, tot în aceeași perioadă, din bugetul local.

Citește și: Funcționarii de la Casa de Pensii Alba, în grevă generală. Vor salarii mai mari și condiții de muncă optime

Caietul de sarcini este gata, exproprierile făcute, prin urmare, în cel mai scurt timp vor începe procedurile în vederea demarării licitației pentru adjudecarea lucrărilor necesare, respectiv întocmirea proiectului tehnic și execuția propriu zisă.

Astfel, nu va mai dura mult până chinul locuitorilor de acolo se va termina, iar zona va arăta ca un adevărat cartier al unui municipiu reședință de județ. Se întâmplă! Facem! Așa cum am promis!”, a transmis primarul Gabriel Pleșa.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut