sâmbătă, iulie 27, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateReprezentanții Parcului Natural Apuseni înființează Ecomuzeul Țării Moților la limita județelor Cluj,...

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni înființează Ecomuzeul Țării Moților la limita județelor Cluj, Alba și Bihor: „Un teritoriu care conservă”

Date:

Știri relevante

spot_img

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni înființează Ecomuzeul Țării Moților la limita județelor Cluj, Alba și Bihor. Directorul parcului, Alin Moș, a declarat că ecomuzeul va fi „un teritoriu care conservă”.

Vineri, 24 mai, cu ocazia Zilei Europene a Parcurilor, va fi înființat Ecomuzeul Țării Moților. Evenimentul va include semnarea cartei ecomuzeului de către reprezentanții comunelor participante, dezvelirea unui monument la granița celor trei județe și un program cultural și culinar specific județelor Alba, Bihor și Cluj.

Reprezentanții Parcului Natural Apuseni înființează Ecomuzeul Țării Moților la limita județelor Cluj, Alba și Bihor

Întâlnirea va avea loc la Călineasa, unde se întâlnesc limitele județelor Alba, Bihor și Cluj, vineri, 24 mai, începând cu ora 12:00.

Citește și: Unul dintre cele mai consumate alimente din România se vinde la preț dublu, față de 2021. Cât costă astăzi

Întâlnirea se va desfășura la Călineasa, în locul de unire a limitelor județelor Alba, Bihor și Cluj, vineri, 24 mai, de la ora 12:00.

Ce este un ecomuzeu, explică Alin Moș, directorul Parcului Natural Apuseni: „Un ecomuzeu, practic, este un spațiu, un teritoriu care conservă, protejează identitatea locală într-o altă formă decât s-a făcut în trecut, într-o clădire, într-un muzeu, într-o expoziție, pentru că un ecomuzeu, de fapt, este un spațiu viu, un spațiu în care oamenii trăiesc în continuare în comunitățile lor și își manifestă identitatea fără să o piardă chiar dacă evoluția socio-economică se vede și acolo, progresul tehnologic, însă oamenii sunt determinați să-și păstreze ceea ce înseamnă identitatea lor, identitatea locală.”

Citește și: Campionat militar de tenis, la Alba Iulia! Zeci de pasionați se vor întrece la Baza Sportivă „Constructorul”

Ecomuzeul include sate, peisaje autentice, obiective istorice și culturale, reflectând modul în care comunitatea locală a interacționat cu mediul înconjurător de-a lungul timpului. Acesta va fi format în etapa iniţială din teritoriul a şapte-opt comune.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut