miercuri, octombrie 4, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuCugirUM Cugir alocă peste 1,4 milioane de euro pentru extinderea producției de...

UM Cugir alocă peste 1,4 milioane de euro pentru extinderea producției de muniție NATO. Care vor fi noile achiziții

Date:

Știri relevante

spot_img

Uzina Mecanică Cugir, una dintre cele două entități subordonate Romarm din Alba cu activitate în producția de armament și muniție, lansează o licitație internațională pentru modernizarea procesului de producție în conformitate cu standardele NATO.

UM Cugir alocă peste 1,4 milioane de euro pentru extinderea producției de muniție NATO

Compania oferă suma maximă de 7,25 milioane de lei (1,45 milioane de euro) pentru achiziția unei „mașini de strunjut lungime și canal de extracție tub calibre 12,77x99mm, 12,7x108mm, 14,5x114mm”.

Uzina cugireană produce deja muntiție de aceste calibre, dar achiziția noii mașini va permite creșterea producției. România și-a asumat, în contexul invaziei Rusiei în Ucraina, să crească capacitățile de apărare în cadrul NATO.

Obiectivul achiziției este modernizarea liniei tehnologice de fabricare a cartușelor existentă pe platforma Uzinei Mecanice Cugir.

Citește și: Succes răsunător pentru albaiulianul Tudor Adrian Pop. A câștigat etapa de Super Rally de la Craiova: “Sunt foarte fericit”

Potrivit caietului de sarcini, furnizorul va asigura și instalarea, punerea în funcțiune, instructajul personalului, suportul tehnic și va oferi garanție precum și orice alte activități necesare pentru realizarea contractului. Recepția utilajului se va realiza în două etape, una la sediului furnizorului înainte de livrare și a doua, respectiv recepția finală, la sediul societății din Cugir după derularea etapelor obligatorii ale contractului.

Mașina care va fi achiziționată trebuie să poată fi utilizată în două schimburi/zi, cinci zile pe săptămâna, „având în componență actuatoare pneumatice, scule rotative cu plăcuțe de carbură, bucșa elastică, sculă profilată din carbură, degajor, dispozitiv rotativ cu servo motor, bandă transportoare, panou de control cu comandă numerică, două posturi de lucru”.

Potrivit documentației, achiziția va duce la creșterea competitivității societății pentru satisfacerea intereselor de apărare ale României, satisfacerea necesităților de înzestrare a Forțelor Sistemului Național de Apărare, în raport cu necesitatea protejării intereselor esențiale de securitate ale României și cu angajamentele asumate în cadrul NATO. Noua mașină va avea o capacitate de producție de 40 de piese pe minut.

Citește și: Reciclează și câștigă! Campanie de colectare a deșeurilor electronice și electrocasnice în Alba Iulia

Finanțarea achiziției este asigurată din fonduri proprii ale societății provenite din sume alocate de la buget pentru majorarea capitalului în anul 2019. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 24 octombrie 2023. Durata de realizare a investiției este de 10 luni, iar impactul economic pentru societate este estimat la 132.000 de euro anual, potrivit adevarul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut