marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateZeci de localuri publice au fost verificate de polițiștii din Alba: Acțiuni...

Zeci de localuri publice au fost verificate de polițiștii din Alba: Acțiuni intense pentru combaterea absenteismului și a abandonului școlar

Date:

Știri relevante

spot_img

Polițiștii din Alba au organizat activități de prevenire și siguranță în școli care au implicat peste 450 de elevi. Au fost discutate teme precum prevenirea violenței, traficului de droguri și absenteismului. În urma controalelor au fost transmise mai multe notificări către unitățile de învățământ.

Potrivit IPJ Alba, polițiștii continuă acțiunile pentru creșterea siguranței în unitățile de învățământ din județ. Peste 450 de elevi au luat parte la activități informativ- preventive derulate săptămâna trecută.

Zeci de localuri publice au fost verificate de polițiștii din Alba

Au fost efectuate și controale în teren, în scopul combaterii absenteismului școlar dar și pentru verificarea modului de asigurare a pazei unităților de învățământ.

În săptămâna 13-17 noiembrie 2023, polițiștii Biroului Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat activități informativ – preventive la care au luat parte 476 de elevi și preșcolari din unități de învățământ din Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Cugir și Lunca Mureșului.

Citește și: FOTO Revoltă în Țara Moților: Oamenii și-au pierdut răbdarea și au lansat o petiție pentru repararea “Drumului Rușinii” DN74a

Elevii au fost invitați să participe la dezbateri care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ și în mediul intrafamilial, prevenirea victimizării din infracțiuni informatice, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bullying.

O altă temă de interes a fost cea privind consecințele absenteismului și abandonului școlar, în dezvoltarea tinerilor. În paralel cu activitățile informativ – preventive, în data de 16 noiembrie, polițiștii din întreg județul au realizat acțiuni de control în teren, fiind vizate aspectele legate de modul de respectare a prevederilor legale privind paza unităților de învățământ, comercializarea de tutun și băuturi alcoolice minorilor, siguranța transportului elevilor, siguranța traficului rutier în zona unităților de învățământ precum și combaterea absenteismului școlar.

Au fost verificate 35 de localuri publice, iar reprezentanții acestora au fost instruiți cu privire la prevederile legale care interzic comercializarea băuturilor alcoolice și a produselor din tutun elevilor.

Citește și: Ce artiști vor cânta la Alba Iulia de 1 decembrie, la Festival de România? Va fi un maraton muzical

În urma controalelor, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, din care 4 la Legea 349 din 2002 privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, 9 la OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice și una la Legea 333 din 2003 privind paza obiectivelor.

Polițiștii au transmis 27 de informări unităților de învățământ, cu privire la elevii identificați, care ar fi trebuit să se afle la cursuri.

Acțiunile de prevenire a absenteismului școlar vor continua.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut