miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăFilmDoliu în cinematografie! O actriță mult iubită de români a decedat la...

Doliu în cinematografie! O actriță mult iubită de români a decedat la 92 de ani. A jucat-o pe fiica lui Decebal în „Columna”

Date:

Știri relevante

spot_img

Antonella Lualdi, faimoasă pentru rolul interpretat în filmul “Columna”, s-a stins din viață la vârsta de 92 de ani. Actrița a fost iubită de cinefilii români și a lăsat o amprentă semnificativă în cinematografie.

Doliu în lumea actorilor. A murit Antonella Lualdi. Avea 92 de ani

Este doliu în lumea actorilor după ce actriţa de origine italiană Antonella Lualdi, care a avut un rol memorabil și în filmul „Columna”, a decedat la vârsta de 92 de ani.

În pelicula românească a jucat rolul Andradei, fiica lui Decebal.

Conform agenţiei de presă italiene Ansa, celebra actriţa a decedat joi într-un spital din regiunea Roma, Italia.

Antonella Lualdi, iubită și în Franța

În Franţa, publicul a cunoscut-o pe Antonella Lualdi mai ales pentru personajul Lucia, soţia comisarului de poliţie Pierre Cordier, interpretat de Pierre Mondy, în serialul poliţist difuzat între anii 1992 şi 2005 pe TF1, informează news.ro.

Antonella Lualdi a fost născută în anul 1931 în Beirut, Liban și a lucrat cu unele dintre cele mai mari nume ale cinematografiei la începutul carierei sale, care se întâmpla în anii 1950.

De asemenea, actriţa italiană a interpretat roluri secundare în filmele lui Federico Fellini, Claude Chabrol şi Claude Sautet.

În plus, a jucat alături de Jean-Paul Belmondo în ”À double tour”, în 1959, dar şi alături de Yves Montand, Michel Piccoli şi Gérard Depardieu în ”Vincent, François, Paul… et les autres”, în 1974. Cu cine s-a căsătorit Anontella Lualdi Populară în anii ’50 şi ’60, Antonella Lualdi s-a căsătorit cu actorul Franco Interlenghi, cu care a început o lungă colaborare.

Antonella Lualdi a jucat pentru Ettore Scola, cu Vittorio Gassman şi în multe filme, începând cu ”Miracolo a Viggiù”, de Luigi Giachino, care a lansat-o după război.

Printre filmele în care a mai apărut îndrăgita actriță se numără ”Cronache di poveri amanti” de Carlo Lizzani după romanul lui Pratolini, alături de Marcello Mastroianni, Gabriele Tinti şi Anna Maria Ferrero. De altfel, cu acest film a mers şi la Festivalul de la Cannes în 1954.

De asemenea, împreună cu soțul său Interlenghi, care realizase cu succes filmul ”I vitelloni” al lui Federico Fellini, a jucat în diverse filme la mijlocul anilor 1950, precum ”Il più comico spettacolo del mondo” (1953) al lui Mario Mattoli, ”Gli innamorati” (1955) al lui Mauro Bolognini, ”Padri e figli” (1957) al lui Mario Monicelli şi ”Giovani mariti” (1958) al lui Mauro Bolognini.

În ce filme a mai jucat Antonella Lualdi

Fără soţul ei a fost distribuită în ”A Parigi in vacanza” (1957) de Georges Lacombe, ”Il colore della pelle” (1959) de Michel Gast, ”I delfini” (1960) de Francesco Maselli, ”Appuntamento a Ischia” (1960) de Mario Mattoli, ”Il disordine” (1962) de Franco Brusati, ”Gli imbroglioni” (1963) de Lucio Fulci…etc.

Nu în ultumul rând, în anii 1970, Anontella Lualdi a apărut în ediţia italiană a revistei Playboy din iunie 1979, potrivit playtech.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut