miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateLocuitorii din comuna Săsciori, terorizați pentru a doua noapte consecutiv de un...

Locuitorii din comuna Săsciori, terorizați pentru a doua noapte consecutiv de un urs. A fost trimis mesaj Ro-Alert

Date:

Știri relevante

spot_img

Prezența unui urs a fost semnalată pentru a doua noapte consecutiv în comuna Săsciori, de această dată animalul fiind văzut, în jurul orei 22:12, pe raza localității Răchita.

Comuna Săsciori din județul Alba pare să fie atracție turistică pentru animalele sălbatice. Un urs a vizitat de această dată satul Răchita, iar în urmă cu doar o zi, prezența unui alt urs a fost semnalată în satul Sebeșel.

Locuitorii din comuna Săsciori, terorizați pentru a doua noapte consecutiv de un urs

Este pentru a doua noapte consecutiv când urșii își fac apariția în comuna Săsciori. Locuitorii din zonă au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert.

Citește și: Panică la Sebeșel! Un urs se plimba pe străzile satului. S-a dat alertă

Sătenii au fost sfătuiți să nu interacționeze cu animalul sau să îl hrănească.

Ursul, o putere a naturii

Ursul brun (Ursus arctos) este o specie de urși din genul Ursus, răspândită în toată regiunea holarctică.

Este un animal deosebit de puternic, aparținând familiei Urside, are un corp de până la 2,5 m lungime (subspeciile grizzly, Kodiak și ursul de Kamciatka), o înălțime la greabăn de până la 1,5 m și o greutate maximă de 600 kg (aceleași subspecii).

Citește și: VIDEO Imagini de senzație cu un urs care se „joacă” cu o cameră de supraveghere instalată în Munții Apuseni: „Au miros fin”

Ursul brun poate trăi până la 30 de ani în natură și până la 50 de ani în captivitate. Este un animal plantigrad, iar ghearele nu sunt retractile, imprimându-se în mers odată cu talpa și degetele.

Ursul brun are o blană deasă, mult apreciată, cu două rânduri de peri, spicul și puful. Deși culoarea de bază este cea brun-cafenie, variațiile sunt deosebit de mari, de la urși roșcați la cei aproape negri.

Cea mai numeroasă populație este atestată în România și este estimată a fi între 7.536 și 8.093, conform unui studiu realizat în 2023.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut