vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomieImobiliareRomânii care dețin locuințe în clădirile cu acest semn nu le mai...

Românii care dețin locuințe în clădirile cu acest semn nu le mai pot da în chirie. Riscă amenzi uriașe

Date:

Știri relevante

spot_img

Românii nu vor mai putea închiria apartamente în clădirile cu acest semn. Cei care au chiriaşi în apartamente cu probleme ar trebui să le ceară să plece dacă nu vor să fie amendaţi.

Legea care interzice închirierea locuințelor aflate în clădiri cu risc seismic 1 poate fi aplicată de la începutul lunii viitoare.

Românii care dețin locuințe în clădirile cu acest semn nu le mai pot da în chirie. Riscă amenzi uriașe

Teoretic, cei care au chiriaşi în apartamente cu probleme ar trebui să le ceară să plece dacă nu vor să fie amendaţi.

Practic, este dificil de crezut că vor face asta repede, mai ales dacă nu au declarat contractele la stat. Afectate vor fi și unele spații comerciale aflate la parterul blocurilor cu bulină. 

Citește și: Vânzarea unei căsuțe vechi de 130 de ani, din Alba, a provocat reacții vehemente pe internet: „Cred că este o glumă”

Matei Sumbasacu – Inginer Constructor: „Ne aflăm într-o zonă tipică pentru centrul Capitalei. Fondul construit se caracterizează prin clădiri construite undeva între anii 1920-1940.”

Oficial, în toată Capitala sunt mai bine de 400 de imobile care au fost expertizate cu risc seismic 1. În realitate numărul acestora este mult mai mare. Cele mai multe sunt pe Calea Victoriei și pe Magheru.

Femeie: „Noi am primit aprobare recent, anul trecut de la primărie. Se va începe reconsolidarea și deja la noi s-au mutat deja 2 vecini. Ne pregătim să ne mutăm pentru că ne vor redistribui în alte părți”.

Matei Sumbasacu – Inginer Constructor: „Evident această prevedere are impact și asupra închirierilor cu ziua, cu noaptea pe platformele comerciale știute.

În cazul acestor închirieri de 2-3 zile, pentru turiști care nu sunt din București.Cineva face bani din această operațiune fără să informeze pe clienții lor despre faptul că dacă vine un cutremur major cât ei stau acolo blocul ar putea să se prăbuşească”.

Afectate vor fi și spațiile comerciale de peste 200 de metri pătrați, aflate în clădirile cu bulină.

Proprietarii spațiilor care nu vor respecta prevederile, fie că vorbim de apartamente sau de spații comerciale, riscă amenzi de la 5 mii până la 10 mii de lei.

Pe de altă parte, normele de aplicare vor fi aflate de abia în luna martie, adică la 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii.

Nu este însă foarte clar cum vor fi verificate clădirile. Deocamdată, în lipsa unor chirii declarate la ANAF, responsabilii se bazează pe vecini și pe asociațiile de proprietari, ca să facă reclamaţii.

Răzvan Munteanu, Directorul Administrației Municipale pentru Consilidarea Clădirilor cu Risc Seismic:

Citește și: FOTO O casă dărăpănată din Alba Iulia, scoasă la vânzare cu 75.000 €: „Nici șobolanii nu stau acolo”

„Nivelul de rezistență al acelei clădiri este undeva între 25-30% din total nivel de rezistență pe care ar trebui să îl aibă clădirea, adică din 100%. În cazul unui cutremur major, riscul de prăbușire este foarte mare, spre iminent”.

Administrația Municipală de Consolidări va începe luna viitoare primele evaluări vizuale rapide din Capitală. Cert este că în ultimii 30 de ani, în București s-a vorbit mult, dar au fost consolidate puțin peste o sută de clădiri periculoase, potrivit știrileprotv.ro.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut