joi, februarie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateSpectacol de colinde și cântece de Crăciun în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”...

Spectacol de colinde și cântece de Crăciun în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Biia: Colindătorii, răsplătiți cu daruri

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Dancu” din Biia au marcat Soborul Maicii Domnului printr-un spectacol artistic. Programul a inclus serbarea “Nașterea Domnului” și interpretarea de colinde de către elevii ciclurilor primar și gimnazial.

Elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Dancu” din Biia au susținut un program artistic la Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae”, marcând sărbătoarea Soborului Maicii Domnului.

Bucurie și emoție în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Biia

Evenimentul a inclus serbarea “Nașterea Domnului” interpretată de școlarii ciclului primar și colinde cântate de elevii claselor V – VIII.

“Marți, 26 decembrie 2023, de sărbătoarea Soborului Maicii Domnului, elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Dancu” din Biia au prezentat un scurt program artistic la biserica din localitate.

Citește și: Tinerii din Râpa de Jos au adus bucurie în casele vârstnicilor singuri, în prag de sărbători: I-au colindat și le-au oferit daruri

Însoțiți de prof. înv. primar Carmen Dulău și Mariana Costea, școlarii de la ciclul primar au pus în scenă serbarea „Nașterea Domnului”, ajutându-i astfel pe credincioșii prezenți să se transpună în timp, la începutul erei noastre, atunci când s-a petrecut „singurul lucru nou sub soare”.

În continuare, elevii claselor V – VIII din cadrul aceleiași instituții de învățământ au interpretat un buchet de colinde tradiționale și cântece de Crăciun, în prezența numeroșilor credincioși. La final, părintele paroh Lucian Feșteu le-a mulțumit tinerilor artiști pentru momentele emoționante petrecute în biserica cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae” din Biia, dar și coordonatorilor lor care le insuflă, în timpul pregătirii didactice, dragostea față de Dumnezeu și față de Biserica Sa.

Totodată, sfinția sa a adresat alese mulțumiri bunicilor, părinților și invitaților care au participat în număr mare la acest moment artistic al tinerilor, creând cu adevărat o atmosferă de sărbătoare.

Citește și: Câți români își celebrează onomastica de Sfântul Ștefan? Este unul dintre cele mai utilizate prenume din România

Pentru a împlini tradiția de colindat, învățăceii au fost răsplătiți cu daruri, pregătite anterior sub frumosul brad de Crăciun și lângă celelalte ornamente din biserică specifice sărbătorii Nașterii Domnului.”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei pe pagina de Facebook.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut