vineri, iulie 5, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateUn nou cutremur în România. S-a resimțit în șase orașe: Ce magnitudine...

Un nou cutremur în România. S-a resimțit în șase orașe: Ce magnitudine a avut

Date:

Știri relevante

spot_img

Un nou cutremur în România, joi dimineața. Pe data de 4 ianuarie, o mișcare seismică cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter a fost înregistrată în zona seismică Vrancea din România, conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Potrivit INCDFP, seismul a avut loc la ora 05:40:01, conform orei locale a României, și a fost caracterizat ca fiind un eveniment seismic de intensitate redusă, produs la o adâncime de 77,3 kilometri sub suprafața pământului.

Un nou cutremur în România. S-a resimțit în șase orașe: Ce magnitudine a avut

Locațiile apropiate de epicentrul cutremurului au inclus orașele Focșani la 44 de kilometri vest, Sfântu-Gheorghe la 66 de kilometri est, Buzău la 68 de kilometri nord, Brașov la 79 de kilometri est, Bacău la 94 de kilometri sud și Bârlad la 97 de kilometri sud-vest. 

Citește și: Un bărbat din Blaj nu se mai poate apropia de iubita sa după ce a agresat-o. A făcut o criză de gelozie

Numai în ultima lună, în România s-au înregistrat 17 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,8 pe Richter.

Cea mai puternică mişcare tectonică din 2023 a fost de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri.

Cum trebuie să reacționăm în caz de cutremur

În contextul acestor evenimente, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență oferă sfaturi privind comportamentul adecvat în caz de cutremur:

  • Cutremurele au o declanșare bruscă și o durată de acțiune scurtă (20-90 de secunde), iar populația trebuie să rămână calma și să nu intre în panică.
  • În timpul unui cutremur, scările sunt foarte sensibile la mișcările diferențiate ale etajelor, iar deplasarea pe scări sub efectul oscilațiilor seismice este periculoasă și deloc recomandată.
  • Populația este sfătuită să rămână în locuințe, departe de ferestrele care se pot sparge, să se adăpostească sub o grindă sau un toc de ușă solid, sau sub un birou sau masă rezistentă care să ofere protecție împotriva căderii obiectelor mobile și a altor pericole din locuință.
  • În lipsa acestor opțiuni, oamenii se pot proteja stând la podea lângă un perete solid cu grindă de rezistență, pe genunchi și coate, cu fața în jos, și cu palmele împreunate pentru a-și proteja capul, ceafa sau sub tocul ușii.
  • În cazul unui cutremur puternic, oamenii sunt sfătuiți să nu alerge spre stradă, ci să se deplaseze calm spre locuri deschise și să încerce să își calmeze familia și persoanele aflate în panică, în special copiii.

Citește și: Accident rutier între două autoturisme pe strada Tudor Vladimirescu din Alba Iulia. Traficul în zonă este îngreunat

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut