miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuBlajVești bune pentru părinții cu copii mici din Blaj! Se va deschide...

Vești bune pentru părinții cu copii mici din Blaj! Se va deschide o nouă creșă. Câte locuri va avea

Date:

Știri relevante

spot_img

Lucrările la noua creșă de pe strada Eroilor, din municipiul Blaj au fost finalizate. Creșa va avea o capacitate de 80 de locuri, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani.

Municipalitatea din Blaj dorește să mai construiască o nouă creșă, până la finalul anului 2025, aceasta având o capacitate de 40 de locuri.

Vești bune pentru părinții cu copii mici din Blaj!

Anunțul a fost făcut de către primarul Municipiului Blaj, Gheorghe Vasile Rotar, prin intermediul paginii de socializare.

„Noua creșă de pe strada Eroilor va funcționa începând din data de 11 septembrie, odată cu debutul anului școlar 2023/2024!

Citește și:

Creșa, care are o capacitate de 80 locuri, pentru copiii cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, a fost dată în administrarea Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj și va funcționa conform metodologiei aprobate de Ministerul Educației pentru anul școlar viitor.

Noua creșă de pe strada Eroilor este o investiție realizată pe fonduri europene, derulată prin intermediul Agenției de Dezvoltare Centru Alba. Valoarea totală a investiției este de 4.884.069,79 lei (cu TVA), din care contribuția de la bugetul local a fost de 1.961.015,56 lei (cu TVA).

Construirea noii creșe satisface, în mare parte, cerințele impuse de piața muncii, un domeniu aflat în expansiune în municipiul nostru, însă nu este suficientă pentru a răspunde tuturor cererilor din acest domeniu.

În acest sens, la Blaj va fi construită o a doua creșă, până la finalul anului 2025, în cadrul unui proiect finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Citește și:

Creșa va avea 40 de locuri și va fi construită în „Lunca Ciufudului”, lângă parcul de la intrarea în Tiur, într-un cartier, Veterani, aflat în plină dezvoltare imobiliară. Ea va deservi în special familiile cu copii mici din cartierele Berc, Izvoarele, Veza și localitatea aparținătoare Tiur, dar se va adresa tuturor părinților care își desfășoară activitatea pe raza municipiului Blaj, 

Investim în Blaj, investim în noi!”, a transmis edilul Municipiului Blaj, Gheorghe Rotar, prin intermediul paginii de socializare.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut