miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateArhiepiscopul Irineu a vizitat Mănăstirea de la Strungari. A ținut o slujbă

Arhiepiscopul Irineu a vizitat Mănăstirea de la Strungari. A ținut o slujbă

Date:

Știri relevante

spot_img

Pe 29 august 2023, Arhiepiscopul Irineu a ținut o liturghie la Mănăstirea “Sfântul Ioan Botezătorul” din Strungari. În timpul evenimentului, Chiriarhul a susținut un cuvânt de învățătură în fața numeroșilor credincioși prezenți.

Liturghie arhierească la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Strungari, 29 August 2023.

Arhiepiscopul Irineu a vizitat Mănăstirea de la Strungari

“Marți, 29 august 2023, de sărbătoarea Tăierii capului Sfântului Ioan Botezătorul, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, a poposit la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Strungari, protopopiatul Sebeș.

Întâistătătorul Eparhiei noastre a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură, în altarul de vară din incinta așezământului. La finalul slujbei, părintele ieromonah Paisie Toma, slujitor la Mănăstirea Afteia și duhovnic al obștii monahale de la Strungari, a fost hirotesit întru protosinghel.

Obștea monahală de aici se află sub oblăduirea maicii starețe Stavrofora Dositeea Protopopescu.

Adresându-se numeroșilor credincioși prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Trăim timpuri de mare împietrire spirituală, în care domină răceala egoismului și indiferenței, microbul desfrânării și al violenței, demonul lăcomiei și al corupției. Trăim timpuri de mare dezastru moral, în care domină moda provocatoare și nerușinată, răspândirea unei imoralități distrugătoare și cultura morții proliferată prin eutanasie, avort și criminalitate.

Citește și: Un tânăr care a absolvit Colegiul Militar din Alba, numit președinte al CNAS. Are 37 de ani

De aceea, trebuie să ne străduim a avea o inimă curată și bună, ascultând cu iubire și cu perseverență de Dumnezeu, împlinind voia Stăpânului ceresc. Aceasta se cere din partea noastră pentru a dovedi că suntem creștini adevărați.

Aceasta este convertirea sau înnoirea vieții la care ne îndeamnă și Sfântul Apostol Petru când zice: «Pocăiți-vă și vă întoarceți, ca să vi se șteargă păcatele și să vină de la fața Domnului vremi de ușurare»”, au scris reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba Iulia.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Strungari

Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Strungari a fost înființată în anul 1990. Viața monahală de aici a început cu mult timp înainte, în jurul anului 1900, monahul Simeon fiind cel dintâi nevoitor cunoscut cu numele.

După trecerea sa la cele veșnice, a viețuit aici călugărul Varsanufie, originar din nordul Moldovei, care a păstrat candela rugăciunii aprinsă timp de 26 de ani. Spre sfârșitul vieții, a primit haina preoției, slujind la Mănăstirea Râmeț.

De asemenea, ieromonahului Varsanufie i-a urmat fratele Ioan, acesta din urmă nevoindu-se în singurătate și rugăciune până la 7 ianuarie 1995, când s-a mutat la Domnul.

Citește și: Nemții, motorul economiei în Alba. Mercedes și Bosch domină cu 65% exporturile și importurile din județ

Noua biserică a Mănăstirii „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Strungari a fost edificată în perioada 2011-2018. Lucrările de zidire au fost demarate în luna septembrie a anului 2011, locașul fiind construit în plan treflat, având Altarul și absidele în formă semicirculară.

Catapeteasma a fost realizată din lemn de tei sculptat, biserica fiind acoperită cu tablă zincată. Între anii 2015-2018, locașul a fost îmbrăcat în haina picturii, lucrarea fiind realizată în tehnica fresco de către pictorul bisericesc Alexandru Nicolau și echipa sa.

Biserica a fost sfințită la data de 29 august 2021, slujba de târnosire fiind oficiată de către Părintele Arhiepiscop Irineu, potrivit reintregirea.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut