marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleSănătateCare sunt categoriile de bolnavi care pot obține scutiri la taxe, impozite...

Care sunt categoriile de bolnavi care pot obține scutiri la taxe, impozite și la contribuția de sănătate? Condițiile

Date:

Știri relevante

spot_img

Mai multe categorii de bolnavi pot obține diverse gratuități, scutiri la plata impozitelor, scutiri la plata contribuțiilor de sănătate în anumite condiții legale.

Mai multe categorii de persoane bolnave se pot adresa unor autorități ale statului pentru a putea obține diverse scutiri, dar și o serie de gratuități.

Care sunt categoriile de bolnavi care pot obține scutiri la taxe, impozite și la contribuția de sănătate?

Spre exemplu, este dreptul paciențiilor care suferă de cancer să depună un dosar pentru obținerea unui certificat de încadrare în grad de handicap. 

Citește și: O pacientă din Alba internată în stare gravă la un spital din Capitală are nevoie urgentă de sânge! Se luptă pentru viață

Certificatul de încadrare în grad de handicap nu se acordă tuturor cazurilor oncologice. Cazurile grave sau cele cu boli asociate având prioritate. Pentru obținerea unui astfel de certificat trebuie întocmit un dosar care intră în analiza unei comisii.

După obținerea certificatului, persoana respectivă e scutită de la plata impozitului pe clădire și pe teren, beneficiază de gratuitate pe transportul în comun. 

De asemenea, acești bolnavi oncologici sunt scutiți de taxe precum: scutire de la impozitul pe venituri din salarii și indemnizații de natură salarială, scutire de la impozitul pe venituri realizate din pensii, activități independente, activități agricole, scutire de la plata rovinietei (persoane cu handicap deținătoare de autoturism, precum și persoanele care le au în întreținere), scutire de la plata impozitului pe mijloacele de transport aflat în proprietate sau coproprietate, scutire de la taxa hotelieră.

Vedeți AICI ce scutiri pot obține bolnavii de cancer și cum.

Potrivit legii, categoriile de persoane fizice care beneficiază de asigurare de sănătate fără a plăti contribuţia aferentă sunt și bolnavii cu afecţiuni incluse în programele naţionale de sănătate până la vindecarea respectivei afecţiuni.

Citește și: Statul român pierde 740 milioane € din PNRR pentru sănătate. Rafila vrea să împrumutăm banii. Spitalul Județean Alba, afectat

Puteți vedea care sunt categoriile de persoane care beneficiază de asigurare, fără plata contribuţiei AICI.

Pacienții bolnavi de diabet ar putea beneficia de anumite scutiri, dar numai după ce o comisie se pronunță.

Scutiri de impozite se dau, în funcţie de gradul bolii şi cât de mult a afectat aceasta persoana respectivă.

Informațiile se pot obține de la reprezentanţii DGASPC (Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului) pentru a afla de ce scutiri de impozite poate fiecare bolnav beneficia.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut