miercuri, decembrie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieDaniel David, rectorul UBB: “În 5-10 ani oamenii vor avea cipuri implantate...

Daniel David, rectorul UBB: “În 5-10 ani oamenii vor avea cipuri implantate în cap. Ne vor optimiza”

Date:

Știri relevante

spot_imgspot_img

Implanturile cerebrale cu cip devin tot mai aproape de a deveni o realitate pentru oameni, conform rectorului Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca, Daniel David. Acesta a afirmat că în 5 sau 10 ani, astfel de implanturi pentru optimizarea atenției și memoriei ar putea fi disponibile.

Implanturile cerebrale cu cip, tot mai aproape de noi.

“Oricât ne dăm peste cap, în 5 sau 10 ani o să avem”, a anunţat Daniel David, rectorul universităţii din Cluj, la un simpozion din Poiana Braşov, informează BZB.

Ce a declarat Daniel David, rectorul UBB

Daniel David, rectorul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, susţine că în cel mult un deceniu implanturile cerebrale pot deveni o realitate şi pentru oamenii sănătoşi.

Citește și: Cine au fost Sfinții Mihail și Gavriil, celebrați de creștini pe 8 noiembrie? Tradiții și obiceiuri păstrate de români în această zi

Implanturile cerebrale cu cip, pentru optimizarea atenţie sau a memorie, vor deveni o realitate în câţiva ani. „Oricât ne dăm peste cap, în 5 sau 10 ani o să avem implanturile cerebrale”, a afirmat psihologul Daniel David, rectorul UBB, în cadrul Rethink Summit, desfăşurat la Poiana Braşov, precizează G4Media.ro.

Psihologul Daniel David, rectorul UBB, spune că această tehnologie nu este o noutate, fiind utilizată de ceva vreme în cazul persoanelor cu diferite tulburări psihice sau medicale.


“În primul rând trebuie să înţelegem că acest lucru deja există, astfel de sisteme funcţionează în domeniul sănătăţii, de mai mulţi ani, pentru tratamentul unor forme severe de epilepsie, depresie, Parkinson şi alte tulburări psihice sau medicale, deci nu este o noutate. Ce este nou este că treptat aceste tehnologii vor începe să fie implementate pentru oamenii sănătoşi, mai ales pe optimizarea atenţiei şi pentru optimizarea memoriei”, a declarat profesorul universitar, conform sursei.

Întrebat în ce anume constă conceptul de „optimizare”, sociologul a explicat că „optimizare, de exemplu, de a dezvolta atenţia. Poţi să ai prin stimulare neuro-cerebrală o atenţie concentrativă mai mare pe o perioadă mai mare de timp, ar putea să dezvolte memoria de lucru, astfel încât să poţi stoca mai multă informaţie.

Citește și: FOTO Transformare spectaculoasă a Colegiului „Lucian Blaga” din Sebeș: 240 de elevi vor beneficia de săli moderne și echipamente de top

Altfel spus, porneşti de la oameni sănătoşi care nu au o problemă psihologie, o problemă medicală, dar care prin astfel de tehnologii îşi pot dezvolta abilităţile, de exemplu, cognitive”, a mai spus Daniel David, potrivit G4Media.ro.

author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut