miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateRecomandări esențiale pentru iubitorii de munte. Cum să vă bucurați în siguranță...

Recomandări esențiale pentru iubitorii de munte. Cum să vă bucurați în siguranță de minivacanță

Date:

Știri relevante

spot_img

Jandarmii montani din Alba sunt pregătiți să protejeze și să asigure siguranța turiștilor ce aleg să petreacă minivacanța la munte. Pentru a se bucura în siguranță de natură, aceștia sunt sfătuiți să se informeze despre trasee, să poarte echipament corespunzător și să respecte mediul înconjurător.

Potrivit autorităților, pentru cei care aleg să petreacă această minivacanță în stațiunile turistice din județ, jandarmii din cadrul celor trei posturi montane ale Jandarmeriei Alba vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru a oferi sprijin turiștilor aflați în dificultate. 

Recomandări esențiale pentru iubitorii de munte

Pe această cale jandarmii montani îi sfătuiesc pe iubitorii muntelui să ţină cont de o serie de recomandări, cum ar fi :

– să se informeze asupra itinerarului propus, gradului de dificultate și condiţiilor climatice locale; 

–  să aibă echipament adecvat zonei montane, precum lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor;

–  să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;

– în situația în care întâlnesc animale sălbatice, să nu se apropie de ele, pentru a face fotografii sau pentru a le hrăni;

În cazul în care desfășurați activități de picnic, nu uitați să respectați câteva reguli: aprindeți focul doar în locurile special amenajate și supravegheați-l în permanență, aruncați deșeurile doar în locurile special amenajate, nu hrăniți animalele sălbatice și respectați ordinea publică și bunele moravuri!

De asemenea, le reamintim tuturor cetăţenilor că pot solicita oricând sprijinul Jandarmeriei prin apelarea numărului unic pentru situații de urgență 112, sau pot anunța cel mai apropiat echipaj de jandarmi.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut