vineri, februarie 23, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleSănătateEpidemie de rujeolă în România! 29 de județe sunt afectate. Ce spune...

Epidemie de rujeolă în România! 29 de județe sunt afectate. Ce spune Ministerul Sănătății

Date:

Știri relevante

spot_img

Ministerul Sănătății a declarat epidemie de rujeolă la nivel național în România, din cauza numărului crescut de cazuri înregistrate, aproape 2.000 în 29 de județe. Oficialii intenționează să demareze o campanie de informare.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare a cazurilor de rujeolă, precum și numărul mare de spitalizări în secțiile de pediatrie și boli infecțioase al copiilor infectați, Ministerul Sănătății a declarat marți epidemie de rujeolă la nivel național.

Epidemie de rujeolă în România!

În acest moment, se înregistrează aproape 2.000 de cazuri la nivel național, în 29 de județe.

Citește și: Începe magia sărbătorilor de iarnă! Copiii îl așteaptă pe Moș Nicolae cu ghetuțele lustruite pentru a primi cadouri

Ministerul Sănătății va derula o campanie de informare a părinților, împreună cu medicii de familie, pentru o mai bună aderență la programul de vaccinare.

Rujeola este o boală infecțioasă, care se transmite cu ușurință mai ales la copiii nevaccinați, iar, uneori, evoluția este gravă și pot apărea complicații.

Menționăm că acoperirea vaccinală cu prima doză, la nivel național, este de 78%, iar cu doza a doua, de 62% dintre copiii eligibili, situându-se pe un trend descrescător de mai mult de 10 ani.

Citește și: FOTO Copiii de la centrul “Rița Gărgărița”, sărbătoriți la teatrul din Alba Iulia. Masă festivă, cadouri și spectacol de teatru pentru cei mici

Recenta adoptare a Strategiei Naționale de Vaccinare are în vedere tocmai eliminarea acestor riscuri pentru sănătatea publică, produse de bolile prevenibile prin vaccinare, potrivit Antena3.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut