miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleSănătateFOTO A fost inaugurat primul spital pentru copiii bolnavi de cancer, construit...

FOTO A fost inaugurat primul spital pentru copiii bolnavi de cancer, construit din donațiile românilor: “Nu ne oprim aici. Continuăm cu a doua clădire”

Date:

Știri relevante

spot_img

Vineri seara a avut loc inaugurarea primului Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă, construit în totalitate din donații și sponsorizări, ca rezultat al inițiativei asociației „Dăruiște Viață”. Evenimentul a avut loc în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Marie Curie”.

Proiectul va continua cu construcţia celei de-a doua clădiri, care ar urma să găzduiască celelalte specializări ale unităţii medicale.

Primul spital din România construit din donații, pentru copiii bolnavi de cancer, a fost inaugurat

„#NoiFacemUnSpital a devenit Noi Am Făcut Un Spital. Am terminat prima clădire. În această seară, am aprins luminile din spital pentru prima dată în mod simbolic. Dar nu ne oprim aici. Continuăm cu a doua clădire, acolo unde am aprins reflectoarele, pentru a construi un adevărat campus medical în România”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Dăruieşte Viaţă pe pagina de Facebook.

Reprezentanţii Asociaţiei amintesc că, în 2018, s-a turnat fundaţia Spitalului de Copii.

Citește și: Povestea Andei Drăgan, tânăra regizoare din Alba Iulia care a ajuns pe marile scene din SUA. Cum și-a descoperit pasiunea?

„În prima clădire se vor muta doar o parte din secţiile Spitalului Marie Curie. Dar toţi copiii bolnavi trebuie să fie trataţi în aceleaşi condiţii moderne. Ce urmează? Construcţia unei a doua clădiri, pentru a muta aici toate celelalte specializări ale spitalului şi a oferi aceleaşi condiţii de tratament”, spun reprezentanții asociației, arată sursa.

#NoiFacemUnSpital a devenit Noi Am Făcut Un Spital – Foto: Facebook/Dăruiește Viață

Proiectul a fost realizat cu sprijinul a 350.000 de donatori şi 8.000 de companii

Carmen Uscatu, preşedinta Asociaţiei Dăruieşte Viaţă, iniţiatoare a proiectului, a organizat vineri evenimentul care marchează finalizarea primului Spital Naţional de Copii pentru Cancer, Boli Grave şi Traumă.

Ea a declarat că acesta a fost construit cu susţinerea a peste 350.000 de persoane fizice şi 8.000 de companii.

„Astăzi, cu emoţie, spunem «noi am făcut un spital». Un spital în care, pentru prima dată în România, un copil bolnav de cancer va putea fi tratat aşa cum orice părinte îşi doreşte. De mâine spunem «noi facem un campus medical», pentru că avem nevoie să mutăm toate specialităţile Spitalului Marie Curie în spaţii noi, să construim spaţii de training, de cercetare, să facem un hotel pentru părinţi şi copii.

Noi nu ne oprim aici, iar pe voi vă rugăm să ne susţineţi în continuare. Suntem 350.000 de oameni, suntem peste 8.000 de companii şi avem nevoie să rămânem împreună, să aducem alături de noi şi statul român în acest proiect de ţară”, a spus Carmen Uscatu, citată de Agerpres.

Ea a menţionat că de acum înainte va exista şi în România un loc în care părinţii care într-o zi află „un diagnostic cumplit” pot să îşi trateze copilul.

Tudor Chirilă: „Pe mine nu mă impresionează avioanele care dau raită pe deasupra Arcului de Triumf”

Prezent la eveniment, artistul Tudor Chirilă a precizat că pe el îl impresionează cei 350.000 de români care au donat bani pentru ridicarea acestui spital, şi nu tehnica militară şi avioanele care sunt scoase la paradă de 1 Decembrie.

Citește și: FOTO ISU Alba a găzduit a treia ediție a cursului Incident Command System: Pregătire intensivă pentru ofițerii pompieri

„Noi ştim limba română, adică noi vom face, noi facem, noi am făcut. Statul român nu ştie limba română. Statul român doar o să facă, el e încă la declinare la timpul viitor.

Nu a învăţat nici prezentul, nici trecutul, prin urmare eu am o problemă cu statul român, pentru că prima dată trebuie să înveţe româneşte ca să poată să vorbească cu cetăţenii ţării lui şi ca să nu mai existe o adversitate între noi şi statul român, pentru că asta nu poate să fie negată. Pentru mine astăzi este 1 decembrie.

Nu pe 1 decembrie, astăzi e 1 decembrie, pentru că pe mine nu mă impresionează tehnica militară şi avioanele care dau raită pe deasupra Arcului de Triumf, ci mă impresionează că 350.000 de români au pus bani şi vă daţi seama ce ţară este asta în care se face o asemenea clădire, ce ţară este asta în care nişte oameni fac un spital, cu toată adversitatea statului român. Ce potenţial ar putea să aibă ţara asta, dacă nu am fi conduşi de hoţi”, a afirmat artistul, potrivit Libertatea.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut