miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCTS Alba lansează un apel către donatorii de sânge, grupa A pozitiv...

CTS Alba lansează un apel către donatorii de sânge, grupa A pozitiv și negativ: “Avem mare nevoie”

Date:

Știri relevante

spot_img

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba se confruntă cu o criză de sânge de grupa A pozitiv și negativ și a solicitat sprijinul comunității. Fiecare donare contează în salvarea unei vieți.

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba se confruntă cu o nevoie acută de sânge de grupa A și lansează un apel către donatori.

Apel pentru donatori

“Avem MARE NEVOIE de donatori cu grupele A pozitiv și A negativ. Va așteptăm la donare!”, au scris reprezentanții CTS Alba pe pagina de Facebook.

Program: de luni până vineri între orele 7:30 și 13:00.

Telefon: 0258834050

De ce să donezi sânge?

Beneficiile donării de sânge pentru sănătate

  • înainte de donare beneficiezi întotdeauna de un control medical și câteva analize de sânge. Hemoglobina se verifică la fiecare donare, glicemia și hemoleucograma se fac la indicația medicului, iar grupa sanguină se verifică doar la prima donare.
  • după donare, din sângele donat, se fac alte analize, al căror rezultat poate fi ridicat personal de donator (după 3 zile lucrătoare).
  • donarea regulată produce împrospătarea sângelui și întărirea sistemului imunitar, diminuarea riscului de boli cardiovasculare și chiar de cancer, conform unor studii medicale, de specialitate.
  • donând regulat se realizează reglarea nivelului mărit al trigliceridelor și colesterolului, ceea ce influențează benefic ficatul. cu ocazia unei donări de sânge total se produce arderea a 650 calorii.
  • donatorii recurenți înregistrează o creștere a rezistenței organismului la eventuale șocuri hemoragice. la bărbați, femeile post-menopauză ca de altfel la toate persoanele cu exces de fier, prin donarea regulata se produce o reglare a nivelului fierului din sânge (excesul de fier este un factor de risc cardiovascular).

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut