marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateHaita de câini văzută pe străzile din Alba Iulia a ucis un...

Haita de câini văzută pe străzile din Alba Iulia a ucis un animal de companie: „Ce așteptați? Să atace un copil?”

Date:

Știri relevante

spot_img

O haită de câini, care a fost surprinsă patrulând prin Alba Iulia, miercuri dimineața, a ucis un animal de companie în fața casei proprietarului acestuia.

Miercuri dimineață, în jurul orei 07:55, o haită de câini a fost surprinsă în timp ce se plimba prin oraș, prin zona Bulevardului Revoluției și pe strada Cloșca din Alba Iulia. 

Haita de câini văzută pe străzile din Alba Iulia a ucis un animal de companie

Potrivit unui proprietar de animale domestice, miercuri noaptea, în jurul orei 02:30, pisica acestuia a fost ucisă chiar în fața casei de haita de câini care umbla prin oraș nestingherită.

„Câinii ăștia (n.r. – haita de câini care umbla prin oraș) mi-au omorât pisica. Pisica avea pui și familie. Sunt turbați?”, a scris cetățeanul pe Facebook.

Citește și: O haită mare de câini a fost surprinsă în timp ce „patrula” prin Alba Iulia: „E plin orașul. Inadmisibil”

Localnicul, revoltat de situație, face apel la autorități să rezolve problema și să nu aștepte producerea unei adevărate tragedii.

„Ce așteptați? Să atace un copil sau un adult?”

Ce trebuie să faci pentru a nu fi atacat de câini?

„Prima soluție este evitarea. Dacă am ajuns totuși în această situație dificilă și foarte sensibilă, ideal ar fi să-mi păstrez calmul. De ce? Cățeii percep mesajele noastre, dar noi comunicăm cu cățeii prin trei canale procedurale. 65% prin feromoni, principalul organ de simț al câinelui este nasul, el detectează feromonii, care sunt substanțe biochimice, eliberate de corpul nostru, în mod instinctiv și permanent. Ei sunt determinați de emoție. Când sunt înfricoșat, corpul meu o spune. Atunci 65% din comunicarea cu cățieii este prin feromon, eu trebuie să mă încarc cu energie, cu o capacitate, cu forță, dar nu cu violeță. Trebuie să fiu calm, pregătit, alert dar nu înfircoșat. Următorul nivel este văzul și am nevoie să fac postură, minică. Este foarte important ca atunci când mă întâlnesc cu acești câini să nu am o postură și o mimică, retrasă, înfricoșată”, a menționat la euronews Petru Roman, specialist în psihologie și comportament canin.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut