miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleMuzicăMoni Bordeianu, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a decedat. A avut o...

Moni Bordeianu, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a decedat. A avut o operație grea: „A făcut eforturi supraomeneşti”

Date:

Știri relevante

spot_img

Moni Bordeianu, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a decedat. A avut o operație grea. Regizorul Cristian Nema a declarat că artistul făcuse niște eforturi supraomeneşti.

Cunoscutul muzician Moni Bordeianu s-a născut pe 26 februarie 1948, la Beşenova Nouă, judeţul Timiş. El a fost, aşa cum plastic şi melancolic l-a numit, într-o postare pe Facebook, Sorin Toader, „nebunul cu ochii închişi”.

Moni Bordeianu, unul dintre fondatorii trupei Phoenix, a decedat. A avut o operație grea

„Moni avusese o operaţie foarte grea acum 8 ani, în care i s-a amputat piciorul. A făcut nişte eforturi supraomeneşti, efectiv supraomeneşti să fie pe scenă la Sala Palatului. Şi-a dorit din tot sufletul. A plecat împăcat.

Sensibilitatea pe care a avut-o Moni Bordeianu nu poate fi egalată mult timp de-acum încolo în spaţiu artistic. A fost direct proporţională cu personalitatea de neegalat a fratelui său, Nicu Covaci.

Citește și: O cântăreață de muzică populară, amendată după ce a filmat un videoclip în Poiana Narciselor: „N-am rupt, erau de la mama”

Pentru ca au fost ca nişte fraţi. Doar un munte de sensibilitate putea să compenseze un alt munte, de putere.

Ei sunt părinţii Phoenixului”, a declarat Cristian Radu Nema, regizorul filmului PHOENIX – Povestea.

Pe 16 octombrie 2022, trupa Phoenix s-a reunit pentru premiera de gală a filmului documentar „PHOENIX – Povestea”, ce a avut loc la Sala Palatului din Bucureşti. Evenimentul a beneficiat de participarea extraordinară a membrilor fondatori ai Phoenix, Nicu Covaci şi Moni Bordeianu, invitaţi fiind Mircea Baniciu, Costin Petrescu, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Mani Neumann, Valeriu Sepi împreună cu alţi membri ai formulei consacrate, dar şi membrii formulei actuale: Cristi Gram, Costin Adam, Flavius Hosu, Vlady Săteanu şi Lavinia Săteanu.

Citește și: Celebrul artist Toto Cutugno s-a stins din viață după o grea suferință. Pierduse doi copii, iar sora i-a murit în brațe

Moni Bordeianu este unul dintre primii vocalişti din România care a abordat „muzica tânără”, aşa cum a fost denumită începând cu 1961–62, de fapt muzică beat, de provenienţă occidentală, influenţată de formaţii precum The Shadows, The Beatles sau The Rolling Stones.

Una dintre primele trupe autohtone care avea un repertoriu format din piese de acest stil este grupul Sfinţii din Timişoara, ce şi-a schimbat numele, după primii ani de activitate, în Phoenix.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut