miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCutremur în România! Seismul s-a resimțit în mai multe orașe din țară

Cutremur în România! Seismul s-a resimțit în mai multe orașe din țară

Date:

Știri relevante

spot_img

Un cutremur a avut loc astăzi, 11 ianuarie, în România Seismul s-a produs în zona seismică Vrancea.

În ziua de 11 ianuarie 2024, la ora 04:49:15 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.4, la adâncimea de 81.8 km.

Cutremur în România! Seismul s-a resimțit în mai multe orașe din țară

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 33km NV de Focșani, 74km N de Buzău, 78km E de Sfântu-Gheorghe, 82km SV de Bârlad, 84km S de Bacău, 93km E de Brașov.

Citește și: Un elev de 15 ani de la Liceul Militar din Alba Iulia s-a aruncat de la etajul 4 al clădirii. A lăsat un bilet de adio

Ce trebuie să faci în caz de cutremur

  • Clădirile trebuie părăsite calm, fără a lua lucruri inutile, iar drumul spre ieşire trebuie verificat cu grijă, pentru a evita expunerea la pericole.
  • Pentru orice eventualitate, trebuie prevenită rănirea provocată de căderea unor tencuieli, cărămizi, etc. la ieşirea din clădire, utilizând o cască de protecţie sau, în lipsa acesteia, un scaun (taburet) ori alt obiect protector (geantă, ghiozdan, cărţi groase, etc.).
  • Dacă la ieşire uşile sunt blocate, trebuie să se acţioneze fără panică pentru deblocarea acestora. Dacă uşile nu pot fi deblocate, se recomandă spargerea geamului, curăţirea ramei şi a zonei de cioburi, utilizând un scaun, o vază, etc. şi evacuarea prin golul astfel creat.
  • În cazul în care, în urma unui cutremur sunt persoane rănite, acestea trebuie să fie eliberate din locurile unde au rămas prinse și trebuie să li se acorde primul ajutor.
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut