marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Ce a declarat un preot român aflat în Palestina: “Realitatea este...

FOTO Ce a declarat un preot român aflat în Palestina: “Realitatea este mult, chiar foarte mult diferită decât ce apare în mass media”

Date:

Știri relevante

spot_img

Preotul Ciprian Nedelcu, slujitor la Parohia Ortodoxă Română din Leeds, Marea Britanie, a oferit o perspectivă neobișnuită asupra situației din Israel și Palestina, după ce a petrecut mai multe zile în zonă alături de un grup de pelerini.

Iar preotul Ciprian Nedelcu (originar din Sibiu) spune într-o postare pe Facebook că legat de actualul conflict „realitatea este mult, chiar foarte mult diferită decât ce apare în mass media/ internet.

Ce a declarat un preot român aflat în Palestina

Am trecut duminică 8 octombrie, fără nicio problemă de două ori din Palestina în Israel și invers (din Betleem în Ierusalim, de aici am mers în Ierihon, iar apoi am plecat spre partea de nord a țării, în Nazaret). TOATE magazinele, restaurantele, bisericile, benzinăriile, străzile sunt deschise”.

Conform preotului Ciprian Nedelcu, în weekendul trecut partea centrală a orașului Betleem a fost plină de turiști, iar lumea își desfășoară activitățile normal, exact ca înainte de începerea acestui conflict.

Citește și: Doi bărbați din Sri Lanka, depistați de polițiștii de la imigrări cu ședere ilegală în Alba Iulia. Ce măsuri au luat autoritățile

„Probleme sunt grave, momentan, doar în zona Fâșiei Gaza. Acolo lsrael a izolat zona pe un perimetru de 70 kilometri. Doar acolo i s-a cerut populației să stea în casă și toate instituțiile/magazinele, etc sunt închise. Însă, toate obiectivele turistice sunt la aproximativ 180-200 de kilometri distanță de acea zonă de conflict. Așadar, pot să spun cu toată onestitatea că în presă evenimentele prezentate sunt exagerate. Vor să atragă atenția lumii întregi, pe de o parte palestinienii susținuți de țările musulmane, pe de alta Israelul susținut de aliații occidentali tradiționali. Oricum, amândouă țările trăiesc de pe urma turismului, așa că, și unii și alții au interes să îl protejeze”, precizează preotul Ciprian Nedelcu.

În postarea sa de pe Facebook, preotul român de la Parohia Ortodoxă Română din Leeds- Marea Britanie mai face o precizare:

„Un lucru mi se pare curios și încă nu am găsit răspuns: cei din grupul nostru care au pașapoarte românești au primit deja de ieri dimineața mesaj SMS pe rețeaua de telefonie românească, de la RoAlert, în care sunt informați că situația este gravă și să ia legătura cu Ambasada României, însă eu și cei ca mine din grup, care suntem cetățeni britanici, nu am primit până acum niciun mesaj de acest fel din partea statului britanic”.

Grupul de pelerini la Sfântul Mormânt din Ierusalim, 10 octombrie 2023 – Foto: Facebook/Parohia Ortodoxă Română Leeds

Citește și: Peste 3.800 de volume achiziționate la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba de la începutul anului. Cât au valorat

Ofensiva lansată sâmbătă de gruparea palestiniană Hamas asupra Israelului a dus deja la bilanț tragic al victimelor, care continuă să crească. Peste 700 de oameni au fost uciși, conform unui anunț oficial făcut de armata israeliană, publicat în dimineața zilei de luni 9 octombrie, potrivit adevarul.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut