luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateMarcel Ciolacu cere o nouă lege antidrog pentru combaterea traficului și consumului...

Marcel Ciolacu cere o nouă lege antidrog pentru combaterea traficului și consumului de droguri: “Să umblăm și la cauză, nu doar la efecte”

Date:

Știri relevante

spot_img

În ședința de Guvern de vineri, Premierul Marcel Ciolacu a făcut apel la nevoia unei noi legislații antidrog, insistând asupra implementării normelor și practicilor europene. Premierul a așteptat un proiect din partea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției și Ministerului Sănătății.

Marcel Ciolacu cere o nouă lege antidrog pentru combaterea traficului și consumului de droguri

„Altă urgență majoră este în privința legislației privind prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri. Este, evident, nevoie de o nouă legislație antidrog care să răspundă eficient realității dure de azi și să transpună normele și bunele practici europene.

Aștept acest proiect din partea colegilor de la Ministerul de Interne, Justiție și Ministerul Sănătății. Ne trebuie tărie și hotărâre ca să umblăm și la cauză, nu doar la efecte și să trecem la destructurarea rețelelor de traficanți”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Citește și: Sala de nunți din Alba Iulia și pensiunea din Ocoliș, de unde 20 de persoane au ajuns la spital, amendate. Stafilococ depistat în alimente

„Salvarea tinerei generații”, militarizarea instituțiilor de învățământ MAI, testarea elevilor

Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, spunea, săptămâna trecută, că „bătălia cu drogurile la categoria adulţi este pierdută”, iar prioritară este „salvarea tinerei generații”.

El a răspuns astfel după ce premierul Marcel Ciolacu a spus că măsurile de combatere a consumului de droguri, anunțate de Predoiu cu o zi în urmă, nu sunt suficiente și că așteapt de la Poliție „să lupte mult mai eficient cu dealerii de droguri”.

Predoiu, a anunţat, lunea trecută, că intenţionează să militarizeze toate instituţiile de învăţământ ale MAI şi să regândească Agenţia Naţională Antidrog, raportat la evoluţia consumului de droguri în România. Deciziile MAI au fost anunțate în urma anchetei corpului de control privind accidentul din stațiunea 2 Mai, provocat de un șofer drogat.

De asemenea, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că testarea antidrog a elevilor ar trebuie să se facă, dar numai după ce totul este “foarte bine documentat” din punct de vedere tehnic şi după ce se va vedea care sunt condiţiile în care se va desfăşura.

Citește și: Apel la donații pentru un blănos găsit împușcat la Șard. Are nevoie urgentă de operație

De asemenea, ministrul susține că părinții trebuie să fie informați, iar testarea ar trebui să fie doar cu acordul acestora, fie la solicitarea lor directă, fie la cererea conducerii școlilor, atunci când cadrele didactice observă un tip de comportament care ar putea să fie generat de consumul de substanțe psihoactive, potrivit digi24.ro.

author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut