luni, iulie 22, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateO bere cunoscută din România ar putea dispărea. Companiei i s-a cerut...

O bere cunoscută din România ar putea dispărea. Companiei i s-a cerut falimentul

Date:

Știri relevante

spot_img

O bere cunoscută din România ar putea dispărea. Companiei i s-a cerut falimentul. Procedura de insolvență poate fi deschisă împotriva unei companii dacă aceasta nu poate plăti o datorie de o anumită valoare în termen de 90 de zile.

Lixid Holding BV, înregistrată în Olanda, a cerut deschiderea procedurii de faliment împotriva Lixid Project SRL, producător al berii Csíki, au anunțat luni Vocea Ungariei și Transtelex, citând Tribunalul Județean Harghita. 

O bere cunoscută din România ar putea dispărea. Companiei i s-a cerut falimentul

Csíki Beer, în stilul său, a reacționat imediat, spunând că nu sunt în faliment.

Berea Csiki se vinde în multe supermarket-uri din România. La Auchan se vinde cu 7 lei, atât blondă, dar și brună. Detalii AICI și AICI. 

Tot la Auchan se vinde un pachet din aceeași bere, dar cu anumite arome. Detalii AICI.

De asemenea, berea poate fi comandată și de pe site-ul emag.

Csíki Beer are dreptate că nu sunt (încă) în faliment. Lixid Holding BV a solicitat o declarație de insolvență. Motivul pentru care a fost inițiată procedura împotriva Lixid Project SRL este pentru ca judecătorul să poată decide, pe baza probelor (argumente și contraargumente), dacă această situație există cu adevărat.

Citește și: Un tânăr alcoolizat a făcut scandal la un local din Alba Iulia. A spart un geam și a agresat o persoană

Procedura de insolvență poate fi deschisă împotriva unei companii dacă aceasta nu poate plăti o datorie de o anumită valoare în termen de 90 de zile.

În cazul în care judecătorul stabilește că societatea este insolvabilă și dacă aceasta respectă cadrul legal, acesta va deschide procedura de insolvență, va numi un administrator judiciar și va începe procedura. 

Compania este pusă sub observație și analizată pentru a vedea de ce se află în această situație, de ce nu-și poate plăti datoriile. Potrivit unui expert intervievat de Transtelex, insolvența nu înseamnă faliment, nu înseamnă lichidare.

Bere Csiki Sor Foto Facenook Csiki Beer House

Procedura de insolvență poate duce și la reorganizarea societății. În plus, există posibilitatea ca cele două părți să ajungă la un acord și să ramburseze într-un fel sau altul datoria. După cum a precizat Magyar Hang, Lixid Project SRL este deținută în proporție de 50/50 de András Lénárd și Lixid Holding BV.

Expertul a mai arătat însă că, în funcție de datorie, proprietarul este obligat să solicite procedura de insolvență și împotriva sa. Magyar Hang a relatat anterior, citând experții, că cifrele din bilanțul companiei sunt dezastruoase.

Citește și: Un șofer conducea băut bine pe drumurile din comuna Crăciunelu de Jos. Ce alcoolemie avea

Compania înregistrează pierderi de patru ani, iar datoriile sale sunt de trei ori mai mari decât cifra de afaceri anuală, potrivit transtelex.ro.

author avatar
Redacția AlbaPress
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut