luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateO sfântă pe care o sărbătorim pe 21 decembrie a fost logodită...

O sfântă pe care o sărbătorim pe 21 decembrie a fost logodită cu un senator păgân. Ucisă pentru un motiv incredibil

Date:

Știri relevante

spot_img

În ziua de 21 decembrie, sărbătorim viața și sacrificiul Sfintei Iuliana, martirizată după ce a fost logodită cu un senator păgân și apoi ucisă. Totodată, această dată coincide cu solstițiul de iarnă.

Sfânta Iuliana, prăznuită pe 21 decembrie, este una dintre martirele care și-au dat viața pentru credința lor. Părinții au logodit-o cu un senator păgân dar a sfârșit ucisă de acesta.

Tot în această zi este și solstițiul de iarnă.

O sfântă pe care o sărbătorim pe 21 decembrie a fost logodită cu un senator păgân

Povestea tragică a Sfintei Iuliana îngrozește și acum omenirea. A fost logodită de părinți cu un bărbat păgân.

Citește și: VIDEO Imagini spectaculoase în Ardeal: O ursoaică și puii săi au ieșit la o plimbare „în familie”, prin zăpadă

Sfânta Iuliana a trăit la finalul secolului al III-lea și începutul secolului al IV-lea. Aceasta s-a născut din părinți bogați, care au logodit-o cu Eleusie, un senator păgân. Ea a refuzat să se căsătorească cu acesta, pe motiv că nu era creștin.

Însă tatăl Iulianei a decis să o dea în mâinile bărbatului, pentru a fi judecată și pedepsită. Tânăra a fost spânzurată de păr și i-au fost arse părți ale trupului cu fiare înroșite și a fost aruncată într-un cuptor încins din care a scăpat cu viață.

130 de femei au lepădat credința păgână. Eleusie a poruncit ca toți să fie uciși împreună cu Iuliana, care atunci avea doar 18 ani, potrivit creștinortodox.ro.

Într-o noapte, pe când Sfânta se ruga, i s-a arătat diavolul în chip de înger de lumină și i-a spus ce chinuri urma să sufere în continuare. Acesta o învăța să aducă jertfe idolilor pentru a scăpa cu viață, însă tânăra s-a rugat fierbinte la Dumnezeu pentru a-i spune cine era cel care i se arătase.

Citește și: România, lovită de o furtună cu puterea unui uragan, chiar înainte de Crăciun. Alertă meteo de vânt puternic și ninsori viscolite

Așa, prin puterea Domnului, diavolul a mărturisit singur cine este, iar sfânta l-a legat și l-a pedepsit până în dimineața în care a fost din nou scoasă la chinuri.

Sfânta Iuliana este considerată protectoarea mamelor care nasc, iar numele său este invocat la nașteri și în timpul bolilor.

Pe data de 21 decembrie 2023, în Calendarul ortodox, sunt celebrați Sfânta Iuliana și Sfântul Mucenic Temistocle.

Tot în această zi, Biserica Ortodoxă face pomenirea sfinților 500 de mucenici din Nicomidia și sfintelor 130 de femei din Nicomidia, potrivit Newsweek.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut