miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateUn italian stabilit de șase ani într-un oraș din Ardeal vrea să...

Un italian stabilit de șase ani într-un oraș din Ardeal vrea să se întoarcă acasă: „Aveți un spirit de turmă”

Date:

Știri relevante

spot_img

Un italian a decis să se mute în Sibiu, după ce s-a îndrăgostit de acest oraș, însă bărbatul și-a schimbat părerea: ”La început m-am îndrăgostit de oraș, apoi mi-am dat seama”.

În 2015, Luca a ajuns pentru prima dată la Sibiu. După șase ani are cu totul o altă impresie față de orașul și de țara în care pe atunci i se părea că și-a găsit liniștea și pacea.

Un italian stabilit de șase ani într-un oraș din Ardeal vrea să se întoarcă acasă

Luca Ciccorelli are 40 de ani și vine din sudul Italiei, din orașul Foggia. Acum șase ani, bărbatul s-a mutat la Sibiu, însă după ce a luat Bac-ul în limba română și s-a înscris la Facultatea de Drept, vrea să se întoarcă acasă.

Citește și: O jucătoare de la Volei Alba Blaj, în lotul naționalei pentru Cupa Europeană. Prima participare la un turneu final

”Când am venit în Sibiu m-am îndrăgostit, nu doar mi-a plăcut, era liniște, mi-a plăcut locul, nu era un fel de haos cum este la noi în Italia, cu mașinile care claxonează, care fac zgomot, cu oamenii care se ceartă. Cum s-ar zice la noi în Italia, m-am simțit în pace. Așa a fost în primul an.

”Au încercat să mă trateze ca un sclav”

”Au încercat să mă trateze acolo ca un sclav. Eu sunt o persoană foarte atentă, eu știu, am un salariu de bază, am tichete de masă, bonus de performanță și un bonus suplimentar pentru ceea ce vând acolo.

Dacă eu știu că salariul este 2.100 de lei net, știu că am lucrat zilele respective pentru că și eu mi le-am însemnat în caietul meu, știu câte tichete de masă trebuie să iau, apoi bonusul de performanță, apoi câte produse am vândut, la final știu cât trebuie să fie salariul meu”, a povestit bărbatul.

El a început să cunoască România și românii și s-a declarat dezamăgit de câteva lucruri.

Citește și: O absolventă a Colegiului Militar din Alba Iulia, șefă de promoție a Academiei Forțelor Terestre din Sibiu: „Nu învățăm pentru școală, ci pentru viață”

Anul următor încă nu luasem decizia să vin la Sibiu, am continuat să rămân în Italia, am continuat cursurile de limba română și acolo, după care în 2017 am revenit la Sibiu. Cursul nu înseamnă doar învățarea limbii române, mergem la muzeu, la câteva evenimente, la filme, la concerte muzicale.

În anul în care am venit am nimerit la evenimentul Cântecele Munților, mi-a plăcut foarte tare că oamenii nu doar stăteau. Toți dansau, este un fel de emoție, au împărtășit și ei aspectul acesta. Mi-a atras atenția acest lucru, toți oamenii mi s-au părut egali în momentul de față”, a mărturisit Luca pentru publicația sibiană.

S-a angajat la un call center, dar spune că s-a simțit discriminat la bani. A fost dat afară, a dat firma în judecată și a câștigat, dar a renunțat în cele din urmă.

O parte din motivele acestei decizii au legătură cu ceea ce a descoperit în România.

”Aveți un spirit de turmă foarte mare între voi, nu aveți acest spirit de a schimba situația”

Nu-și dorește să rămână la Sibiu, vrea să-și finalizeze studiile și să se întoarcă în Italia.

Citește și: Prețurile carburanților au „bubuit”! Avertismentul experților: „Ne așteptăm la scumpiri din toamnă”

”România este o țară foarte frumoasă, merită mai mult decât are, dar am învățat o expresie nouă, aveți un spirit de turmă foarte mare între voi, nu aveți acest spirit de a schimba situația. Așa e la facultate, avem o problemă la facultate, să zicem, scaunele sunt rupte toate, nu doar al meu, eu am plătit taxa, tu ai plătit taxa, de ce nu spui?

Vreau să termin Facultatea de Drept, să fac un curs pentru mediator european ca să mă pot întoarce în Italia și să lucrez. Nici nu vreau să schimb orașul pentru că Clujul este mai scump decât Sibiul, Bucureștiul la fel, Timișoara și ea e mai scumpă”, a spus acesta, potrivit turnulsfatului.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut