marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateArhiepiscopul Irineu a resfințit biserica din Aluniș: „Credința în Dumnezeu este folositoare”

Arhiepiscopul Irineu a resfințit biserica din Aluniș: „Credința în Dumnezeu este folositoare”

Date:

Știri relevante

spot_img

Arhiepiscopul Irineu a oficiat slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din parohia Aluniș, protopopiatul Reghin, iar mai apoi a celebrat Sfânta Liturghie și a rostit cuvântul de învățătură.

„În Duminica a X-a după Pogorârea Sfântului Duh, când este rânduit să fie citită pericopa evanghelică ce prezintă vindecarea lunaticului, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Irineu a poposit în parohia Aluniș, protopopiatul Reghin. Arhipăstorul nostru, înconjurat de un sobor de clerici, a săvârșit slujba de resfințire a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitate.

Arhiepiscopul Irineu a resfințit biserica din Aluniș

În continuare, Chiriarhul Alba Iuliei a oficiat Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur și a rostit cuvântul de învățătură.

Citește și: A început pelerinajul la o mare mănăstire din Ardeal. Credincioșii au făcut tabără cu corturi în așteptarea sărbătorii

Adresându-se celor prezenți, Ierarhul nostru a spus: „Credința în Dumnezeu este folositoare și absolut necesară pentru mântuirea noastră. De ea depinde nu numai fericirea vieții viitoare, ci și bunăstarea vieții de acum. Depinde nu numai binele fiecăruia dintre noi, ci și prosperitatea societății noastre contemporane. Credința în Dumnezeu ne eliberează de obsesii, resentimente și temeri, încât viața noastră pământească, existența noastră devine agreabilă, se umple de sens și de perspectivă. Omul credincios dobândește o sensibilitate delicată pentru tot ce este bun și frumos, nobil și sfânt”.

La finalul slujbei, în semn de apreciere pentru activitatea pastoral-misionară și administrativ-gospodărească depusă în ogorul Bisericii pe parcursul anilor de slujire, părintele Eugen Doroftei, preot al parohiei Aluniș începând cu anul 2014, a fost hirotesit întru iconom.

De asemenea, Părintele Arhiepiscop Irineu le-a oferit Diplome de aleasă cinstire tuturor credincioșilor dreptslăvitori care au sprijinit lucrările de înfrumusețare și renovare a bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din localitatea Aluniș.

Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea Aluniș a fost construită între anii 1850-1861, în timpul slujirii preotului Ștefan Branea, la inițiativa și cu sprijinul considerabil al bunilor credincioși.

Citește și: Spectacol pe cer, în Alba, de Perseide! Un fotograf a surprins una dintre cele mai frumoase stele căzătoare

Începând cu anul 2014, odată cu instalarea preotului paroh Eugen Doroftei, locașul de închinare a fost restaurat din temelii, fiind executate numeroase lucrări de înfrumusețare.

Astfel, în perioada 2016-2017, interiorul bisericii a fost împodobit cu pictură, timp în care au fost recondiționate pardoseala, bolta edificiului și esplanada din fața locașului de cult”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei din Alba Iulia.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut