miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateVREMEA Temperaturi ciudate după Revelion. Vremea se schimbă complet

VREMEA Temperaturi ciudate după Revelion. Vremea se schimbă complet

Date:

Știri relevante

spot_img

VREMEA Temperaturi ciudate după Revelion. Vremea extrem de caldă face prăpăd printre culturile agricole și influențează negativ activitatea corpului.

Dacă zilele acestea am avut temperaturi de peste 15 grade, ele vor coborî până la minus cinci în a doua săptămână din ianuarie.

Vremea se anunță extrem de caldă de Revelion dar și în primele zile din noul an. Acest aspect este unul care nu face bine pe mai multe planuri.

VREMEA Temperaturi ciudate după Revelion. Vremea se schimbă complet

Spre exemplu, agricultorii se plâng că pomii au înflorit în unele zone ale țării, păcăliți de vremea prea caldă. Grânele au de suferit, deoarece în lipsa zăpezii, s-a instaurat o secetă care anunță o recoltă proastă.

Medicii avertizează că se poate instala astenia de primăvară mult mai devreme, dat fiind că temperaturile calde „păcălesc” organismul. De aceea, e posibil ca vitalitatea să fie în scădere. De asemenea, vremea foarte caldă poate păcăli oamenii care pot lăsa garda jos, iar răcelile se pot instala mult mai ușor.

Cu toate acestea, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie au anunțat când se strică vremea și revenim la temperaturi normale sau chiar mai mici.

Este vorba despre a doua săptămână din ianuarie, când temperaturile pot scădea cu 15-20 de grade față de zilele acestea.

Citește și: Peste 500.000 de români își serbează ziua onomastică de Sfântul Vasile cel Mare. De ce este bine să verși vin pe masă

”Anul se încheie cu temperaturi de primăvară, temperaturi foarte ridicate pentru această perioadă. Astăzi, maximele vor fi cuprinse, în general, între 4 și 14 grade și chiar peste 15 grade. 

În mod obișnuit, ar trebui ca temperaturile maxime să fie cuprinse între -5 și 4 grade, deci o diferență față de norme chiar de 15 și peste 15 grade”, a explicat Oana Păduraru în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

”În cursul nopții care urmează, noaptea de Revelion, așteptăm ca temperaturile minime care se vor înregistra spre dimineață să fie cuprinse între 7 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 6-7 în partea de vest a țării, zona Banatului, zona Crișanei, dar și în Dobrogea, în special pe litoral, acolo unde se vor regăsi astfel de valori termice.

”În ceea ce privește evoluția termică, la începutul anului 2024, valorile rămân ridicate. O probabilitate ca acestea să scadă și să se apropie de norme va fi în a doua săptămână a lui ianuarie, însă până atunci ne confruntăm cu temperaturi mult peste cele normale pentru această perioadă.

Precipitațiile vor fi astăzi prezente doar pe arii foarte restrânse în regiunile intracarpatice, unde ne așteptăm și la înnorări.

În partea de sud și de est a țării, abia spre seară și la noapte, vor fi zone în care se va forma ceață sau va fi nebulozitate joasă stratiformă, iar în zilele următoare ponderea precipitațiilor tot sub formă de ploaie va fi mai mare în partea de vest, nord-vest și centru a țării.

Iar la munte, doar la altitudini foarte mari, ne așteptăm să ningă”, a mai spus meteorologul Oana Păduraru în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

Vremea se schimbă în a doua săptămână de ianuarie

Dacă zilele acestea avem temperaturi de peste 15 grade, vremea se strică în a doua săptămână de ianuarie când temperaturile vor coborâ sub zero grade. Față de această peioadă vorbim de variații și de 15- 20 de grade.

Spre exemplu, la Brașov duminică vor fi 12 grade, iar pe 11 ianuarie se va ajunge la minus 3.

Citește și: VIDEO Momentul în care valurile tsunami au lovit coasta Japoniei, după cutremurul de 7,6

La Sibiu vor fi 13 grade duminică, iar pe 11 ianuarie vor fi – 3 grade.

La București vor fi 13-15 grade duminică, iar pe data de 10 vor fi zero grade.

La Sinaia sunt 10 garde duminică, iar pe data de 11 ianuarie vor fi minus 4.

Astfel, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru intervalul 7 – 15 ianuarie în zonele montane, iar în rest, valorile termice vor fi apropiate de cele specifice perioadei, adică -5 / 3 grade”, transmite ANM.

Totodată, precipitațiile vor fi ușor mai abundente decât normalul, mai ales în zonele de munte. 

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut