luni, martie 4, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateCum trebuie gospodinele să folosească cuptorul ca să scadă facturile? Sfaturile Engie

Cum trebuie gospodinele să folosească cuptorul ca să scadă facturile? Sfaturile Engie

Date:

Știri relevante

spot_img

Stă în puterea fiecăruia dintre noi să reducem consumul pentru a ne gestiona cât mai bine valoarea facturilor la energie. Iată ce trebuie să facă gospodinele ca să scadă facturile la gaze și energie electrică.

Cea mai ieftină energie este cea pe care nu o consumăm. 

Cum trebuie gospodinele să folosească cuptorul ca să scadă facturile? Sfaturile Engie

De ce este indicat să reduci consumul de energie? Pentru că eficiența energetică îți poate asigura confortul de acasă în timp ce face economii la factură. Alege să ai grijă de consumul tău de energie prin acțiuni care sunt la îndemână!

Sfaturi pentru economisirea gazelor naturale:

1. Acordă atenție centralei și instalației termice

Poți înlocui centrala veche, clasică cu una noua, în condensație, iar consumul de energie va scădea cu până la 20%.

Deoarece aproximativ 15% din consumul total de energie este utilizat pentru încălzirea apei, este important să te asiguri că țevile sunt izolate, pentru a nu pierde căldură. Astfel, consumi mai puțin și eviți risipa apei calde.

2. Setează temperatura optimă

Iarna, fiecare grad în minus la termostatul tău inteligent poate reduce consumul cu până la 5%.

Evită să oprești centrala termică. În acest mod, locuința se va răci, iar ulterior, consumul de energie va fi mai mare pentru a o reîncălzi.

Citește și: Factură imensă la Telekom după ce o femeie a petrecut câteva ore la graniță. Cât are de plătit clienta

Atunci când pleci de acasă pentru mai mult de 24 de ore, este recomandată reducerea temperaturii ambientale la 16°C. Dacă perioada în care ești plecat depășește 2 zile, poți reduce temperatura la 8°C, urmând să revii la parametri inițiali la întoarcerea acasă.

3. Încălzește eficient locuința

Pentru a încălzi locuința eficient și a evita consumul inutil de energie, este recomandat să aerisești periodic caloriferele și să nu amplasezi mobilier în apropierea acestora.

În plus, este recomandat să asiguri mentenanța periodică a sistemului de încălzire. Astfel, locuința se va încălzi în mod eficient și vei reduce consumul de energie.

4. Economisește în bucătărie

Pentru preparatele pe care le pregătești pe aragaz, este recomandat să utilizezi un capac. Căldura se va păstra în interiorul vasului, iar mâncarea se va găti mai repede, cu un consum de energie redus.

Atunci când gătești, evită, pe cât posbil, să deschizi ușa cuptorului, pentru că astfel se pierde o cantitate mare de căldură, iar consumul de energie va crește.

Sfaturi pentru economisirea energiei electrice:

1. Evită risipa de energie

Poți reduce consumul lunar cu până la 10% dacă scoți din priză încărcătoarele și electrocasnicele atunci când nu le folosești.

Optimizează consumul de energie electrică folosind modul de ecomisire al aparatelor electrice și evitând utilizarea modului stand-by.

2. Iluminează smart

Poți înlocui becurile clasice cu cele de tip LED, care consumă de până la 5 ori mai puțin.

Adaptează gradul de iluminare la nevoile tale și economisești energie. Atunci când nu poți beneficia de lumina naturală, optează pentru iluminarea camerei cu ajutorului unui variator electric.

Citește și: Câți români pot beneficia de o factură mai mică la energia electrică? Ce trebuie să faci?

El te ajută să reglezi intensitatea luminii și să reduci consumul de energie. Până la 30% din consumul total de energie este utilizat pentru iluminarea locuinței.

Corpurile de iluminat cu senzori de mișcare sunt, de asemenea, o modalitate prin care poți economisi energie atunci când nu te afli în încăpere.

3. Răcește eficient locuința

Energia electrică utilizată de aparatul de aer condiționat poate reprezenta până la 25% din consumul total. Vara, setează aparatul de aer condiționat la aproximativ 25°C. Cu fiecare grad în plus, poți reduce consumul cu până la 6%.

Alege să nu lași pornit ventilatorul atunci când ieși din încăpere. Acesta doar ventilează aerul, oferind senzația de răcoare, însă nu va scădea temperatura ambiantă.

4. Redu consumul electrocasnicelor

Poți evita consumul inutil de energie electrică și apă, utilizând mașina de spălat doar atunci când este plină. În acest mod, o familie poate economisi până la 11.000 litri de apă pe an.

Pentru ca frigiderul tău să fie eficient energetic, evită să îl amplasezi lângă cuptor sau calorifer. Setează frigiderul la o temperatură între 1 – 4 °C, iar congelatorul la -18°C.

Atunci când schimbi electrocasnicele, optează pentru un aparat din clasa energetică A. Trecând de la o clasă energetică inferioară la una superioară, consumul de energie poate fi diminuat cu până la 20%.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut