vineri, iulie 19, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateFOTO Ziua Bibliei, celebrată la Școala Gimnazială din Fărău. Elevii, implicați în...

FOTO Ziua Bibliei, celebrată la Școala Gimnazială din Fărău. Elevii, implicați în activități culturale și religioase

Date:

Știri relevante

spot_img

Astăzi, elevii de la Școala Gimnazială Fărău au sărbătorit Ziua Bibliei prin diverse activități. Printre activitățile desfășurate se numără un concurs de desene și o vizită la cele două biserici ale comunei.

“Luni, 13 noiembrie 2023, elevii Școlii Gimnaziale din Fărău au marcat Ziua Bibliei, prin mai multe activități specifice.

Ziua Bibliei, celebrată la Școala Gimnazială din Fărău

Astfel, încă de la orele dimineții, aproximativ 30 de elevi au participat la ora de Religie, unde le-au fost prezentate date referitoare la Sfânta Scriptură, prin intermediul unei prezentări PowerPoint.

De asemenea, în cadrul parteneriatului încheiat între Parohia Ortodoxă Fărău și Școala Gimnazială din localitate, tinerii au primit vizita părintelui paroh Ioan Petruțiu, care le-a adresat un cuvânt de învățătură, referitor la folosul lecturii zilnice din Sfânta Scriptură. În continuare, tinerii au răsfoit cartea de căpătâi a creștinului și au lecturat diferite pasaje din cuprinsul ei, care să îi încurajeze să citească mereu fragmente din Biblie.

Totodată, elevii au organizat și un concurs de desene, cele mai bune două creații artistice fiind premiate.

A doua parte a zilei a continuat cu vizitarea celor două locașuri de cult din localitate. Este vorba despre biserica cu hramul „Învierea Domnului”, târnosită în anul 2021, și biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – monument istoric, datând din anul 1762.

Aici, elevii au aflat istoria celor două locașuri de închinare din relatările părintelui paroh, dar au făcut cunoștință și cu obiectele de cult ce se găsesc în Sfântul Altar, pe care preotul le întrebuințează la Sfânta Liturghie.

Elevii au luat parte la mai multe activități culturale și religioase Foto FacebookArhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei

Citește și: 13 noiembrie: Sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, apărătorul celor necăjiți. Ce rugăciune se rostește azi

Dintre acestea, o atenție sporită a fost acordată Sfintei Evanghelii, învățăceii având posibilitatea să vadă modul în care sunt extrase pericopele evanghelice din Sfânta Scriptură, pentru fiecare zi liturgică.

Totodată, la finalul activității, elevii au primit câte un exemplar din „Noul Testament cu Psalmii”, cărți de rugăciuni și câte o brățară, ca să le fie spre ajutor în urcușul duhovnicesc.”, au scris reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei pe pagina de Facebook.

author avatar
Valentina Curac
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut