miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateJudecătorul Cristi Danileț a primit undă verde de la CSM să se...

Judecătorul Cristi Danileț a primit undă verde de la CSM să se pensioneze la 48 de ani: „Vine un moment când spui că ai făcut destul”

Date:

Știri relevante

spot_img

Judecătorul Cristi Danileț a primit undă verde de la CSM să se pensioneze la 48 de ani. Acesta a declarat, vineri, când și-a anunțat retragerea din activitate, că „vine un moment când spui că ai făcut destul”.

“Secţia pentru judecători a CSM a hotărât înaintarea către preşedintele României a propunerilor privind eliberarea din funcţie, prin pensionare, a domnului Vasilică-Cristi Danileţ, judecător la Tribunalul Cluj”, se precizează în minuta şedinţei de miercuri.

Judecătorul Cristi Danileț a primit undă verde de la CSM să se pensioneze la 48 de ani: „Vine un moment când spui că ai făcut destul”

În aceeași zi s-a hotărât și pensionarea a trei judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Lucian-Cătălin Mihai Zamfir, Csaba Bela Nasz şi Emilia Claudia Vişoiu.

Citește și: Judecătorul Cristi Danileț a anunțat că se pensionează la 48 ani: „Am ajuns la un astfel de moment”

Cristi Danileț se pensionează la 48 de ani, după 25 de ani de carieră. El a anunțat vinerea trecută că iese la pensie, pe pagina sa de Facebook.

“Vine un moment când spui că ai făcut destul şi nu poţi să faci mai mult. Acum, am ajuns la un astfel de moment, al carierei mele. După 25 de ani, mă opresc cu activitatea în magistratură. Nu spun STOP! celorlalte preocupări ale mele.

Voi fi prezent în continuare în spaţiul public pentru a lăuda ceea ce se face bine şi a critica ceea ce se face prost în domeniul legal şi judiciar.

Mă voi concentra mai mult pe educaţia juridică a oamenilor, pe care am de gând să o extind de la cea pentru copii, de care mă ocup de ani buni, la cea pentru adulţi.

Voi continua să pregătesc studenţi, pentru a deveni oameni ai legii mai buni ca mine. Voi dedica mai mult timp familiei, aşa cum merită”, a scris Danileț.

Cristi Danileţ a fost membru al CSM în perioada 2011 – 2017, după care a activat la Tribunalul Cluj.

Citește și: Albaiulianul Cristian Păun, profesor la ASE: „Se pregătește terenul pentru o nouă creștere de taxe”

În luna decembrie 2021, acesta a fost suspendat din magistratură, printre motive fiind că a postat două filmuleţe pe TikTok sau că a făcut parte din două asociaţii care criticau Guvernul.

El a câștigat toate procesele împotriva CSM, iar în aprilie 2023 a fost repus în drepturi, cu plata retroactivă a salariilor.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut