miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateRomânia a intrat în Alianța Solară Internațională. Ce angajament trebuie să respecte...

România a intrat în Alianța Solară Internațională. Ce angajament trebuie să respecte românii

Date:

Știri relevante

spot_img

România a intrat în Alianța Solară Internațională. Președintele a declarat că acest lucru arată angajamentul ferm al României de a deveni o țară neutră privind emisiile de carbon.

Țara noastră a intrat azi în Alianța Solară Internațională. Președintele spune că acest lucru arată angajamentul ferm al României de a deveni o țară neutră privind emisiile de carbon.

România a intrat în Alianța Solară Internațională. Ce angajament trebuie să respecte românii

”Sunt foarte bucuros că România se alătură astăzi Alianţei Solare Internaţionale. Acest lucru arată angajamentul ferm al României de a deveni o ţară neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon şi prin utilizarea surselor regenerabile de energie.

Această decizie importantă va creşte securitatea energetică a ţării noastre.  alianţa Solară Internaţională a fost fondată în marja COP21 la Paris graţie eforturilor vizionare ale Indiei şi Franţei, pentru care suntem cu toţii recunoscători.

Citește și: Inovație în energie la Târgul Alba Green Energy: Celule fotovoltaice inserate în folie flexibilă, în premieră în România

Doresc, de asemenea, să îmi exprim aprecierea faţă de celelalte ţări membre ale Grupului Director ISA: Australia, Regatul Unit şi Statele Unite ale Americii”, a declarat Iohannis  în cadrul evenimentului care a marcat intrarea României în Alianţa Solară Internaţională, la Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Șeful statului a mai precizat că prin aderarea la Alianţa Solară Internaţională, România va avea o cooperare mai largă şi mai profundă cu India, gazda Secretariatului Alianţei, precum şi cu alte ţări interesate în accelerarea atenuării schimbărilor climatice.

”România urmăreşte să îşi extindă capacitatea de producere a energiei solare şi să îmbunătăţească accesul naţional la energia electrică solară la preţuri accesibile.

De asemenea, pentru asta este necesar să cooperăm la nivel global, prin alianţe precum aceasta, în ceea ce priveşte finanţarea, dezvoltarea tehnologiei şi consolidarea capacităţii solare.

Alăturarea la această alianţă va susţine România în implementarea obiectivelor ambiţioase privind energia solară incluse în Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice.

Până în 2030, România îşi propune să instaleze o capacitate de energie solară de peste 8 Gigawaţi, reprezentând 24% din consumul final brut de energie electrică din surse regenerabile.

Angajamentul României de a-şi creşte capacitatea instalată de energie solară este pe deplin aliniat la Strategia UE privind Energia Solară şi va contribui la implementarea Acordului de la Paris”, a subliniat preşedintele.

Președintele a mai subliniat că o ambiţie mai mare în domeniul climei se traduce, de asemenea, în mai multe oportunităţi pentru economia şi cetăţenii noştri.

”România intenţionează să contribuie la lanţurile valorice globale ale energiei solare şi să îşi sporească competitivitatea în această industrie prin valorificarea capacităţilor actuale de manufactură ale României în produse conexe.

Cetăţenii României sunt deschişi şi susţin noile tehnologii de generare a electricităţii.

Până în septembrie 2023, aproape 97.000 de prosumatori au instalat peste 1,2 Gigawaţi de surse de energie distribuită conectate la reţea, majoritatea covârşitoare bazându-se pe tehnologia solară fotovoltaică.

Citește și: Primul oraș independent energetic din țară se află în Alba: „Cu această cantitate de energie ne acoperim consumul”

În plus, România găzduieşte la Constanţa cel mai mare centru de calificare pentru locuri de muncă în domeniul energiei verzi din Europa de Sud-Est.

Centrul a pregătit deja mii de tehnicieni din România şi din străinătate, toţi lucrând în industriile eoliană şi solară, inclusiv foşti mineri. De asemenea, intenţionăm să deschidem noi centre de formare şi să le punem la dispoziţia cursanţilor din ţările în curs de dezvoltare.

Vă încurajez să lucrăm împreună şi să învăţăm unii din experienţele altora pentru a profita la maximum de această sursă energetică valoroasă, soarele! Alianţa Solară Internaţională constituie o platformă excelentă în acest sens”, a afirmat Klaus Iohannis.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut