miercuri, octombrie 4, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăLifestyleCălătoriiStațiunea poreclită „Perla Ardealului” unde te poți relaxa în acest weekend. Se...

Stațiunea poreclită „Perla Ardealului” unde te poți relaxa în acest weekend. Se spune că are ape vindecătoare

Date:

Știri relevante

spot_img

Stațiunea poreclită „Perla Ardealului” unde te poți relaxa în acest weekend este un loc cu adevărat magic. Se spune că are ape vindecătoare.

Denumită și „Perla Ardealului” sau „Mica Elveție” stațiunea Băile Tușnad este un loc absolut magic, de la apele vindecătoare până la peisajul superb al zonei.

Stațiunea poreclită „Perla Ardealului” unde te poți relaxa în acest weekend

Aceasta și-a căpătat numele datorită cadrului natural fermecător din zonă dar și din cauza mărimii, fiind cea mai mică staţiune din ţară.

Cu ocazia revoluţiei din anul 1849 staţiunea este distrusă, reconstrucţia începe abia în 1852. Numele Băile Tuşnad apare în 1861. Staţiunea de renume Europeană a fost declarată oraş în 1968.

Despre apele minerale din zona Tuşnadului există dovezi scrise încă din secolul XVIII, în care se menţionează existenţa unor izvoare de ape minerale cu efecte curative folosite de către localnicii satelor din apropiere.

Citește și: „Îngerul Copiilor”, medicul pediatru care a salvat mii de destine, criticat de colegi că nu a făcut avere: „Astea împliniri, nu vilele”

Staţiunea cu diverse izvoare de ape minerale, mezotermale şi mofete este recomandată pentru tratamentul bolilor cardio vasculare, urinare şi a sistemului nervos. Există 44 izvoare naturale şi foraje din care în prezent sunt utilizate 6 izvoare naturale.

Staţiunea dispune de bază de tratament, unde se efectuează băi carbogazoase calde, aplicaţii cu parafină, hidroterapii şi fizioterapii, gimnastică medicală, electroterapie. Complexul este dotat cu 40 de vane şi poate cura 800 de pacienți pe zi.

Stațiunea atrage anual în jur de jumătate de milion de turiști iar în apropierea acesteia găsiți și alte obiective turistice precum:

  • Lacul Sfânta Ana, lac de origine vulcanică, unicat în Europa Centrală și de Est;
  • Tinovul Mohos, situat lângă Lacul Sf. Ana, declarat rezervație naturală, adăpostește specii rare de plante;
  • Stânca soimilor;
  • Mănăstirea Franciscană din Șumuleu Ciuc, deține una din cele mai rare instalații de orgă din Ardeal;
  • Poiana Narciselor.

Acces cu mașina:

Din direcția Târgu Mureș/Miercurea Ciuc după ce te bucuri de o zonă mirifică al munțiilor Harghita (drumul național 13A) treci de Miercurea Ciuc și pe drumul european E574 la comuna Sâncrăieni deja ai și ajuns în partea nordică a zonei ecoturistice a destinației.

Citește și: O fetiță a fost mușcată de lup la Grădina Zoologică din Sibiu, după ce băgase mâna prin gard. A ajuns la spital

Tot prin Miercurea Ciuc vei trece și dacă vii dinspre Toplița sau Comănești.

Poți să ajungi la noi și de pe drumul E574 din direcția Târgu Secuiesc (Onești, Galați) pe drumul național 11B din județul Covasna și trecând pe lângă Monumentul Eroilor Secui Pașoptiști din Pasul Nyerges (Casin) vei ajunge în destinație prin comuna Cozmeni.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut