marți, noiembrie 28, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăCulturăCărțiTeodor Laurean lansează două noi volume: „Izolarium” și „Nebunul din capătul satului”,...

Teodor Laurean lansează două noi volume: „Izolarium” și „Nebunul din capătul satului”, prezentate la Biblioteca Comunală Rădești

Date:

Știri relevante

spot_img

Teodor Laurean, autorul cărților „Izolarium” și „Nebunul din capătul satului”, va prezenta noile sale creații la Biblioteca Comunală Rădești, în data de 16 octombrie 2023, începând cu ora 16:00. Evenimentul este organizat în colaborare între Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba.

Teodor Laurean lansează „Izolarium” și „Nebunul din capătul satului”, luni, la Biblioteca Comunală Rădești

Teodor Laurean lansează două noi volume

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba vă invită luni, 16 octombrie 2023, începând cu ora 16.00, la Biblioteca Comunală Rădești, ocazie cu care vor fi lansate și prezentate volumele „Izolarium” și „Nebunul din capătul satului” semnate de autorul Teodor Laurean.

În urma implementării Raftului Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba la Rădești, în octombrie 2022, instituția noastră a păstrat o strânsă colaborare cu Biblioteca Comunală Rădești. Această colaborare se concretizează prin organizarea unei lansări de carte a autorului autohton Teodor Laurean.

Citește și: Părintele Vasile Gabra, preot al parohiei Obreja, a trecut la cele veșnice. A slujit timp de 42 de ani

La momentele care se vor desfășura luni, la Biblioteca Comunală Rădești, vor participa, alături de delegația Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, primarul Comunei Rădești, Alin Nicula, Ioan Hădărig, mangerul Centrului Cultural „Liviu Rebreanu” Aiud, scriitoarea Helene Pflitsch și alți invitați.

Publicul prezent se va bucura de un moment liric de mare ținută, moderat de domnul Ioan Hădărig, alături de cele două invitate speciale: scriitoarea Helene Pflitsch și doamna Cornelia Milea, cadru didactic.

Iar Ansamblul „Flori de Mai” Rădeşti coordonat de doamna Liana Stoica va oferi un moment artistic special de dansuri populare.

Teodor Laurean s-a născut la 18 ianuarie 1958, în localitatea Meșcreac, comuna Rădești, județul Alba. A debutat în anul 1976 în ziarul județean „Unirea” și în Antologia județeană „Poarta inimii”.

În decursul anilor, a publicat în revistele „Luceafărul”, „Convorbiri literare” „Ateneu”, „Discobolul”, „Sintagme literare” etc. A obținut diverse premii literare, între care: Premiul „Convorbiri literare” la „Festivslul „Porni Luceafărul”, Ipotești, Botoșani (1989), Premiul „Familia” la Festivalul „Porni Luceafărul”, Ipotești, Botoșani (19914) sau Premiul Comitetului județean de cultură Alba, la Festivalul „Lucian Blaga” Alba (1991).

Citește și: FOTO Gest impresionant de iubire! O femeie și-a salvat soțul de la moarte donându-i un rinichi: „Dorința a fost mai mare decât frica”

Evenimentul de luni are loc în cadrul proiectului 3.17 Lansări și prezentări de carte, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local Rădești și Biblioteca Comunală Rădești.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut