miercuri, noiembrie 29, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăActualitateUna caldă, alta rece! Un ciclon polar va lovi România. Meteorologii anunță...

Una caldă, alta rece! Un ciclon polar va lovi România. Meteorologii anunță furtuni violente. Cu cât scad temperaturile

Date:

Știri relevante

spot_img

Temperaturile ridicate din ultimele zile vor fi istorie odată cu începutul lunii septembrie. Un ciclon polar va lovi România, provocând o scădere a temperaturilor, iar mai multe zone ale țării se vor confrunta cu furtuni extrem de puternice.

Una caldă, alta rece! Un ciclon polar va lovi România

După data de 3 septembrie, temperaturile vor fi apropiate de normalul perioadei, cu maxime de 27-29 de grade Celsius.

În zonele montane, vremea va fi caldă în primele două zile ale lunii septembrie, cu maxime de 24-25 de grade Celsius. Ulterior, temperatura va scădea, ajungând la 16-20 de grade Celsius până la sfârșitul intervalului de prognoză.

Vremea în fiecare regiune a țării

Banat

În cursul zilei de luni, 28 august, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind de 37 de grade, dar în 29 și 30 august aceasta va scădea treptat spre 30 – 32 de grade, caracterizând o vreme călduroasă. Ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) se va răcori, media valorilor diurne va ajunge la 26 – 27 de grade.

După data de 3 septembrie vor mai fi mici oscilații termice, dar media maximelor va fi apropiată de normalul perioadei și va fi cuprinsă în general între 27 și 29 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 16 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media acestora va fi de 18 – 20 de grade.

Citește și: Destin tragic! Cine sunt Bogdan, Patrick și Daniel, cei trei tineri omorâți de șoferul beat din Alba

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 5 septembrie.

Crișana

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 34 și 38 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 26 – 27 de grade.

După data de 3 septembrie media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va fi în general de 27 – 28 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 16 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 18 – 19 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 5 septembrie.

Transilvania

În zilele de 28 și 29 august în cea mai mare parte a regiunii va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 34 și 36 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 24 – 25 de grade.

După data de 3 septembrie, media valorilor diurne va fi apropiată de normalul perioadei și va oscila în jurul a 26 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 16 – 17 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și pe parcursul celei de-a doua săptămâni de prognoză.

Citește și: Alertă în România, după un accident grav! Un autocar plin cu călători a intrat într-un pod. Mulți răniți

Maramureș

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind în jurul a 36 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 25 de grade.

După data de 3 septembrie se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 26 – 27 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 12 și 14 grade, exceptând nopțile de 29 și 30 august, când media va fi de 18 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 5 septembrie.

Moldova

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind cuprinsă între 36 și 38 de grade, apoi vremea se va răcori treptat, astfel că la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie) media va ajunge la 25 – 26 de grade.

După data de 3 septembrie se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 26 – 28 de grade. Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 14 și 17 grade, exceptând ultimele nopți ale lunii august când media va fi în jurul a 19 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și temporar se vor semnala ploi slabe.

Dobrogea

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat în zona continentală a Dobrogei, media temperaturilor maxime fiind în jurul a 34 de grade, apoi aceasta va scădea spre 30 – 32 de grade și va caracteriza până la 1 septembrie o vreme călduroasă.

Citește și: VIDEO Un lup a fost surprins în timp ce se bălăcea într-un râu din Munții Apuseni, ca să se răcorească

Începând cu data de 3 septembrie se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28 – 29 de grade. În primele nopți, temperaturile minime medii vor fi de 20 – 22 de grade, iar după 2 septembrie media acestora se va situa în jurul a 18 grade.

În perioada 30 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

Muntenia

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic accentuat, media temperaturilor maxime fiind de 36 – 37 de grade, iar în 30 și 31 august aceasta va scădea spre 32 – 33 de grade și va caracteriza o vreme călduroasă.

Începând cu data de 1 septembrie și până la finalul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28 – 30 de grade. În primele nopți temperaturile minime medii vor fi de 18 – 20 de grade, iar după 2 septembrie media acestora se va situa în jurul a 16 grade.

În perioada 30 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

Oltenia

În zilele de 28 și 29 august va fi caniculă și disconfort termic, media temperaturilor maxime fiind de 36 de grade, dar în 29 și 30 august aceasta va scădea treptat spre 30 de grade, iar ulterior, până la sfârșitul primei săptămâni de prognoză (1 – 2 septembrie), se va răcori, media valorilor diurne va ajunge la 26 de grade.

Începând cu data de 3 septembrie și până la finalul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne, apropiate de normalul perioadei, de 28 – 29 de grade. Pe parcursul nopților temperaturile minime medii vor fi de 15 – 18 grade.

Citește și: Caz șocant! A fost furat la naștere din spital, iar după 42 de ani și-a cunoscut mama pentru prima dată

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, apoi doar pe spații mici și trecător vor mai fi posibile ploi slabe.

La munte

Vremea va fi caldă în zilele de 28 și 29 august, media temperaturilor maxime fiind de 24 – 25 de grade, apoi vemea se va răcori, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză se vor înregistra valori medii diurne de 16 – 20 de grade.

Temperaturile minime medii se vor situa în marea lor majoritate între 9 și 12 grade, exceptând ultimele nopțile ale lunii august, când media acestora va fi de 14 – 16 grade.

În perioada 29 august – 2 septembrie vor fi intervale cu instabilitate atmosferică accentuată și averse local însemnate cantitativ, dar ploi temporare se vor semnala și după data de 3 septembrie, potrivit stiripesurse.ro.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut