miercuri, februarie 21, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăOrașul tăuBlajFOTO Colinde și cadouri pentru vârstnicii din Blaj din partea unui grup...

FOTO Colinde și cadouri pentru vârstnicii din Blaj din partea unui grup de elevi din Cergău Mare: “Daruri mici, din suflet mare”

Date:

Știri relevante

spot_img

Elevii de la Școala Gimnazială „Aron Cotruș” din Cergău Mare au organizat activități caritabile pentru persoanele cu dizabilități și vârstnicii din Blaj. Le-au oferit pachete cu dulciuri și fructe și au interpretat colinde și cântece patriotice.

Elevii din Cergău Mare au făcut o vizită specială la Centrul Social din Blaj și la Căminul pentru persoane vârstnice.

Colinde și cadouri pentru vârstnicii din Blaj din partea unui grup de elevi din Cergău Mare

“Elevii Școlii Gimnaziale „Aron Cotruș” din localitatea Cergău Mare, îndrumați de prof. Claudia Maria Rașcovici (directorul instituției), Melania Nicoară (cadru didactic pentru disciplina Religie) și Anca Cristina Ivașcu (educatoare), împreună cu toate cadrele didactice și părinții elevilor, au participat la activități de voluntariat și caritate, oferind bucurie persoanelor cu dizabilități de la Centrul Social „Sfânta Parascheva” din Blaj și persoanelor vârstnice de la Căminul pentru persoane vârstnice din municipiu.

Citește și: VIDEO Povestea lui Ion Arion, tânărul care a murit cu tricolorul în brațe sub o ploaie de gloanțe. Comemorat la Teiuș

Cadrele didactice și copiii au pregătit pungi cu dulciuri și fructe și le-au împărțit fiecărui vârstnic, marți, 28 noiembrie 2023, bucurând astfel chipurile brăzdate de suferință ale acestor persoane.

La Centrul Social „Sfânta Parascheva” din Blaj, părintele protopop Ovidiu Pop, împreună cu doamna Veronica Pop, i-au întâmpinat pe copii cu multă bucurie și căldură, cu un cuvânt de folos despre puterea rugăciunii și a faptelor bune.

În continuare, tinerii au interpretat un buchet de colinde și cântece patriotice, pentru a trăi împreună bucuria de a fi român și bun creștin în preajma sărbătorilor de iarnă. Totodată, și la Căminul pentru persoane vârstnice din Blaj au răsunat glasurile curate ale elevilor din clasele V-VIII, prin desfășurarea programul artistic de colinde și cântece patriotice.

Aici elevii au fost întâmpinați de doamna director Maria Borșoi, care le-a adresat elevilor un cuvânt de mulțumire.

Foto: Facebook/Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei

Școala noastră a urmărit prin derularea acestor activități să ofere „daruri mici, din suflet mare” și să ajungă astfel la inimile celor aflați în suferință, dar și la inima tuturor celor care au fost implicați în aceste activități, deoarece „Mai fericit este a da, decât a lua” (Fapte 20, 35).

Citește și: Iohannis, în Catedrala de la Blaj: „Avem datoria de a nu îi uita pe cei care au deşteptat conştiinţa românilor”

Totodată, pentru că activitatea noastră s-a derulat în ziua în care l-am comemorat pe părintele Arsenie Boca la 34 de ani de la mutarea la Domnul, merită să ne amintim cuvintele sale referitoare la milostenie: „Când dai, la început dai din ceea ce ai, apoi, de la un moment dat, dai din ceea ce ești”.”, au transmis reprezentanții Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Alba Iuliei.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut