miercuri, octombrie 4, 2023
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEducațieFOTO Solidaritate pentru educație: Sute de ghiozdane complet echipate pentru școală, donate...

FOTO Solidaritate pentru educație: Sute de ghiozdane complet echipate pentru școală, donate de Crucea Roșie copiilor defavorizați din Alba

Date:

Știri relevante

spot_img

Crucea Roșie Română Filiala Alba, în parteneriat cu Star Assembly și Star Transmission, a demarat o acțiune impresionantă în sprijinul copiilor defavorizați din județul Alba cu ocazia noului an școlar.

Sute de ghiozdane complet echipate pentru școală au fost donate copiilor defavorizați din Alba

Cu prilejul începerii anului școlar, Crucea Roșie Română Filiala Alba, Star Assembly și Star Transmission au donat 500 de ghiozdane complet echipate, elevilor care provin din familii defavorizate din județul Alba, în cadrul unui proiect amplu, susținut financiar de companiile Star Assembly şi Star Transmission.

​Cu sprijinul unităților de învățământ din teritoriu și al administrațiilor locale, Crucea Roșie a  identificat 500 de copii vulnerabili, cu vârste cuprinse între 6 și 18 ani, din mai multe comunități din județul Alba. 

Fiecare copil a primit un ghiozdan cu toate rechizitele necesare, adaptate vârstei, genului și ciclului de învățământ – caiete de diferite tipuri, bloc de desen, set stilou școlar cu cartușe, pixuri, creioane, penar, seturi de carioci, creioane colorate, culori tempera, acuarele, pensule, lipici, radieră, notes adeziv, ascuțitoare, etichete școlare, foarfeca, trusă geometrie, compas metalic etc.  

Din ghiozdan nu au lipsit o mini trusă de prim ajutor și un set de produse de igienă personală (pastă de dinți și săpun). 

Citește și: Primul oraș independent energetic din țară se află în Alba: „Cu această cantitate de energie ne acoperim consumul”

Ghiozdanele au fost înmânate personal copiilor, de către reprezentanți ai Crucii Roșii Române Filiala Alba, Star Assembly, Star Transmission, precum și din cadrul unităților de învățământ și autorităților locale. Echipele au ajuns în cele mai izolate sate și cătune din județul Alba, dar și în cartiere mărginașe din zonele urbane, realizându-se deplasări în teren, din casă în casă, în perioada 5-12 septembrie 2023. 

În campania de distribuire au fost implicate zeci de persoane, respectiv angajați și voluntari ai Crucii Roșii, angajați ai companiilor Star Assembly, Star Transmission, reprezentanți ai unităților de învățământ și autorităților locale.

Suntem conștienți că foarte mulți dintre copiii români trăiesc în sărăcie și, la începutul școlii, se confruntă cu lipsuri diverse, de la rechizite școlare, la produse de igienă, și altele. România este, potrivit statisticilor, pe primul loc în Uniunea Europeană, după rata abandonului şcolar.

Le mulțumim partenerilor noștri de la Star Assembly și Star Transmission pentru continuarea acestui frumos parteneriat educațional, care are un impact direct în viața copiilor beneficiari. 

Menirea campaniei ”Înapoi la școală”a fost mereu de a susține DREPTUL LA EDUCAȚIE pentru copiii vulnerabili, prin crearea de șanse egale de integrare în unităţile de învăţământ.”, a spus Adrian Dușa, directorul Crucii Roșii Române Filiala Alba. 

Citește și: Performanță uluitoare pentru aiudeanca Alexia Mărginean! A câștigat turneul ITF: Nu a pierdut niciun set în 7 meciuri

Comunitățile vizate în cadrul proiectului desfășurat anul acesta au fost: Daia Română, Câlnic, Deal, Cut, Sebeș, Pianu de Sus, Pianu de Jos, Purcăreți, Strungari, Săliștea, Tărtăria, Blandiana, Acmariu, Cugir, Fețeni, Berghin, Henig, Ghirbom, Ohaba, Secășel, Colibi, Roșia de Secaș, Ungurei, Tău, Mihalț, Obreja, Cistei, Valea Negrilesei, Bucium Sat, Izbita, Dogărești, Bistra, Hodisesti, Crețești, Rătitiș, Bălești, Poiana, Gănești, Gârde, Vidra, Vîrtănești, Lunca Bisericii, Haiducești, Jeflești, Nemeși, Vâlcăneasă, Dealu Goiești, Dos, Oldești, Culdești, Lunca, Ocna Mureș,​Războieni Cetate, Cisteiu de Mureș, Almașu Mare, Almașu de Mijloc, Nădăștie, Glod, Cib, Haneș, Băcăinți, Noșlac, Căptălan, Găbud, Unirea. 

Proiectul ”Înapoi la școală” se desfășoară cu succes, începând cu anul 2021, până în prezent 1500 de elevi cu nevoi de ordin socio-material, beneficiind de ghiozdane și rechizite școlare, în vederea continuării studiilor.

Citește și: Povestea românului care a mutat un bloc de 7.600 de tone la Alba Iulia. Făcea minuni inginerești

Mulțumim partenerilor noștri și tuturor colaboratorilor din teritoriu pentru interesul acordat acestui proiect cu rezultate atât de frumoase în comunitate. Investiția în educație și încrederea acordată tinerilor este cel mai bun demers pe care îl putem face pentru a evolua ca umanitate.

Acțiunea face parte din cadrul campaniei “Înapoi la Școală” – Foto: Crucea Roșie Română Filiala Alba
spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut