vineri, februarie 23, 2024
Pentru publicitate ne puteți suna la 0770552586 sau scrie la adresa contact@albapress.ro
AcasăEconomieAsociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia investește în viitorul copiilor: Centrul Rezidențial “Sfântul...

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia investește în viitorul copiilor: Centrul Rezidențial “Sfântul Vasile cel Mare” va fi modernizat

Date:

Știri relevante

spot_img

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a primit finanțare pentru modernizarea Centrului Rezidențial pentru Protecția Copilului. Investiția este destinată achiziționării de mobilier, echipamente IT și materiale didactice pentru îmbunătățirea condițiilor de viață și educație a copiilor.

“În perioada septembrie-decembrie 2023, Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a primit o finanțare semnificativă, în valoare de 274.400 de lei, din partea Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, pentru dotarea și modernizarea Așezământului social „Sfântul Vasile cel Mare” – Centrul Rezidențial pentru Protecția Copilului.

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia investește în viitorul copiilor

Această finanțare reprezintă o contribuție esențială la îmbunătățirea condițiilor de trai și dezvoltare a copiilor aflați în grija așezământului.

Din suma totală alocată, 246.960 lei au fost oferiți de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, în timp ce Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia a contribuit cu 27.440 lei (10%).

Citește și: FOTO Imagini de poveste surprinse într-o pădure din Sohodol: Mai multe căprioare au ieșit la joacă prin zăpadă

De asemenea, Asociația a investit suplimentar, 200.000 de lei pentru amenajare, reparații și alte dotări necesare, pentru a asigura un mediu optim pentru copii.

Printre dotările esențiale realizate se numără achiziționarea de echipamente moderne precum electrocasnice (5.771 lei), echipamente IT (73.207 lei), echipamente electrice (3.521 lei), mobilier (151.105 lei), materiale didactice (6.412 lei), obiecte sanitare (3.000 lei) și obiecte/materiale de cazarmament (21.821 lei).

Dotarea și modernizarea centrului au fost axate pe îmbunătățirea calității vieții copiilor, oferindu-le condiții optime pentru învățare și dezvoltare.

Acest proiect vizează îmbunătățirea semnificativă a calității vieții, facilitarea procesului educațional, dezvoltarea abilităților și potențialului copiilor, adaptarea la nevoile actuale, reducerea inegalităților sociale, sprijinirea învățării digitale și investirea într-un viitor responsabil și productiv pentru acești copii, consolidând încrederea comunității în instituția de protecție a copiilor.

Această investiție nu doar îmbunătățește condițiile de trai ale copiilor, ci are un impact semnificativ și pe termen lung asupra acestora. Dotarea casei de copii cu facilități moderne aduce beneficii pe termen lung, contribuind la dezvoltarea personală a copiilor și la consolidarea încrederii comunității în instituția de protecție și îngrijire a copiilor.

Citește și: Recomandările ISU Alba pentru sărbători în siguranță: Ce trebuie să faci pentru a evita incendiile

„Prin inițiativele noastre, dorim să subliniem angajamentul nostru față de copii, asigurându-le zilnic servicii fundamentele pentru o dezvoltare armonioasă. Aceștia beneficiază de găzduire și îngrijire personală, hrană și suplimente nutritive pentru un stil de viață sănătos, asistență socială, abilitare și reabilitare adaptate nevoilor individuale, recreere și socializare, educație non-formală, servicii educaționale diverse, precum și asistență psihologică comprehensivă.

Prin această inițiativă, promovăm nu doar creșterea lor într-un mediu sigur, ci și dezvoltarea abilităților necesare pentru o viața independentă”, a evidențiat Daniela Truța, director executiv al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia”, au transmis reprezentanții Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

spot_img

Ultimele știri

spot_img
spot_imgspot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Sari la conținut